Bespied de zwijnen en herten van de Veluwe

Speulderbos Nieuws door

archief oud artikel 4 september 2014 Geschiedenis Velddriel, Gelderland Een heuse wildarena staat klaar voor de stiekeme bewonderaars van het Veluwse wild. In het Speulderbos voltooide Staatsbosbeheer onlangs Wildarena Witte Hoogt. Een prachtige plek in een stil bos, waar bezoekers regelmatig een hert of een wild zwijn voorbij zien scharrelen. Een magische ervaring, volgens Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer.

"Oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn is magisch," zegt Sylvo Thijsen, directeur Staatsbosbeheer. "Je voelt je onderdeel van de Veluwse wildernis en ervaart de echte natuur van heel dichtbij." Veel mensen komen naar de Veluwe voor deze ervaring. Daarvoor kunnen ze op een aantal plekken op de Veluwe terecht, zoals de wildkansel op de Edese hei of bij de wildarena Hemellootjes in de bossen bij Vierhouten. En over een paar maanden ook bij wildarena Witte Hoogt in het Speulderbos. Deze arena's zijn alleen onder begeleiding van een boswachter te bezoeken en bieden de perfecte omstandigheden om de dieren van dichtbij te bekijken!

"Oog in oog staan met een edelhert of wild zwijn is magisch"

Hertenbronst: populaire excursies

In september gaan de edelherten op zoek naar de liefde. Daarbij verleiden ze de vrouwtjes met het zogenaamde burlen, een geheimzinnig geluid. En regelmatig gaan ze de strijd aan met andere mannetjes, om het vrouwtje wat ze begeren voor zich te winnen. Staatsbosbeheer organiseert excursies voor iedereen die dit spektakel wil aanschouwen. Deze meeste excursies zitten al vol, maar wie wil kan nog in oktober mee met een bronstexcursie vanaf Bezoekerscentrum Veluwe-Noord. Het hele jaar door vind je natuurexcursies bij de natuurparken in Nederland.

Parel op de Veluwe

Ben je op de Veluwe? Beleef dan een betoverende avond of middag in de Edesche Concertzaal. Musici van topniveau laten van zich horen in de intieme setting van de zaal in een oud kerkgebouw. Ontmoet bijvoorbeeld Wibi Soerjadi, Lavinia Meijer en Jan Vayne! Door de klanken van de Bösendorfer Imperial 290, een vleugel van wereldklasse, raakt iedereen in de ban van de betovering.

Zin in een dagje in de buitenlucht? Op DagjeWeg.NL staan alle excursies van Natuurmonumenten!

Laatst gewijzigd: 2022-12-20 17:06:33 · Gepubliceerd: 2014-09-04 09:12:02 - 3464