1

Bekijk je straat door de ogen van een fotograaf

Fotoweek 2015: opdrachten, workshops en activiteiten voor fotofanaten

Fotoweek 2015: Kijk! Mijn straat Nieuws door
Foto 1. Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat maakte een fotoserie over straten. Foto: Ahmet Polat

archief oud artikel 13 september 2015 Cultuur Landelijk Ben je stiekem een beetje vergroeid met je fotocamera? Of maak je voortdurend foto's met je smartphone? Dan staat de Fotoweek 2015 vast al in je agenda. Maar ook voor iedereen die een leuke foto van zichzelf wil laten maken of gewoon van foto's kijken houdt, staat er van alles op het programma van dit landelijke evenement.

Kijk! Mijn straat!

'Kijk! Mijn straat' is het thema van de Fotoweek 2015. Fotograaf des Vaderlands Ahmet Polat maakte hierover een serie. Met zijn foto's vertelt hij het verhaal van de bewoners, het leven van alledag. De tentoonstelling is buiten te zien, tot en met 25 oktober aan de Hamburgerstraat 28 in Utrecht. Met dit thema wil Fotoweek alle Nederlanders prikkelen om zelf hun directe leefomgeving te delen.

Expositie op straat

DuPho (Dutch Photographers) riep haar achterban op om straten met een bijzonder verhaal in beeld te brengen. Het resultaat: 12 fotografen – 12 straten – 12 provincies. In elke provincie werd één straat uitgekozen en gefotografeerd. Tijdens Fotoweek worden deze fotoseries tentoongesteld, vaak in de straat zelf, en zijn ze te zien op de website van Fotoweek.

Laat je fotograferen in een pop-up studio

In het hele land tref je tijdens de Fotoweek 2015 fotografen aan. Op verschillende momenten richten zij met kleden, wandjes en lichten hun eigen pop-up studio in. In negen musea door het hele land verrijzen op zaterdag 12 en zondag 13 september mobiele fotostudio's waar een bekende fotograaf je voor een klein bedrag op de foto zet. Gerard Wessel koos het Zuiderzeemuseum uit als locatie, Marie Cecile Thijs is te vinden in het Rijksmuseum. Ari Versluis heeft een studio vlakbij het Nederlands Fotomuseum, in het Fries Museum maakt Tryntsje Nauta bijzondere portretten van kinderen. Bekijk alle locaties waar een pop-up studio te vinden is!

Initiatief

Fotoweek is een initiatief van het Nederlands Fotomuseum en Foam Fotografiemuseum. Deze musea organiseren uiteraard ook allerlei activiteiten van 11 tot en met 20 september.

Praktische informatie

De Fotoweek 2015 vindt plaats van 11 tot en met 20 september 2015. Er tourt een pop-up-studio rond en in elke provincie is een tentoonstelling te zien van een andere fotograaf.
Foto 2. Overal springen de pop-up studio's als paddenstoelen uit de grond voor Fotoweek 2015. Foto: Fotoweek

Laatst gewijzigd: 2015-09-09 11:54:04 · Gepubliceerd: 13 september 2015 - 1168

Activiteiten Foam Fotografiemuseum

Nu te bezoeken

Dialect - Felipe Romero Beltrán


Foam presenteert met trots de solotentoonstelling van Felipe Romero Beltrán. Dialect geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer die in afwachting zijn van een verblijfsvergunning na...

Foam Talent 2024-2025


Foam presenteert met trots het werk van 20 visionaire kunstenaars in de groepstentoonstelling Talent 2024-2025. De tentoonstelling toont werk in een nieuwe en gedurfde richting binnen de wereld van...

GIGA - Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik


In een drietal videos werpt het kunstenaarsduo Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik een blik op de hedendaagse ontwikkelingen en gevaren van radicalisering in de online omgeving en via sociale media.

Binnen enkele weken te bezoeken

Rebels - Janette Beckman


De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen...