Dagje uit dit weekend!

De leukste evenementen op zaterdag en zondag

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 16 september 2014 Toerisme Stomende trein tuffen door de binnenstad van Utrecht en op de Ginkelse Heide bij Ede landen honderden parachutisten in een indrukwekkend eerbetoon. Het is een weekend van spektakel en interessante evenementen. Extra leuk voor de gezinnen met kinderen is Aviodrome, waar je dit weekend in de cockpit mag kijken!

Stoom! in het Spoorwegmuseum

UTRECHT - De eerste trein stoomde in 1839 jaar met twee locomotieven weg van Amsterdam. Ze heetten de Arend en de Snelheid en is dit weekend precies 175 jaar geleden dat ze hun eerste ritje maakten. Het Spoorwegmuseum in Utrecht viert dit met het evenement Stoom! Op zaterdag 20 september rijdt alles wat kan stomen, van treinen tot walsen en trekkers, door de binnenstad van Utrecht. Een indrukwekkende optocht, die het weekend van Stoom! inluidt. Speciale gast in het Spoorwegmuseum is Bello, van de Stoomtram Hoorn-Medemblik. Dit oudje viert dit jaar zijn 100e verjaardag!

Stoom! in het Spoorwegmuseum Utrecht.
20 en 21 september 2014.
Toegang: € 16,-.

Airborne Luchtlandingen op de Ginkelse Heide

EDE - Ieder jaar weer een indrukwekkend gezicht wanneer honderden parachutisten landen op de Ginkelse Heide. Dit eerbetoon aan de landingen van de geallieerden in 1944 beleeft dit weekend haar 70e editie. De Airborne luchtlandingen starten zaterdag 20 september om 10:00. De eerste militairen komen dan uit de lucht. Om 11:00 is er een herdenkingsdienst bij het monument bij de Schaapskooi. De droppings gaan door tot 14:00 uur.

Airborne luchtlandingen op de Ginkelse Heide.
Zaterdag 20 september vanaf 10:00 uur.
Toegang: gratis.

Poepweekend in Lelystad

LELYSTAD - Poep is vies. Maar wat weet je nog meer van poep? Tijdens het Poepweekend in Nieuw Land vliegen de drollen en de eigenaardige weetjes je om de oren. Wist je bijvoorbeeld dat je van schapenpoep papier kunt maken? En dat een konijn 500 keuteltjes per dag poept? Genoeg te zien, te doen en te ruiken in Nieuw Land! Behalve veel poep kun je ook de familietentoonstelling Wildernis bekijken.

Poepweekend in Nieuw Land.
20 en 21 september.
Toegang: € 8,- voor volwassenen en € 4, - voor kinderen.

Nacht van de Poëzie

UTRECHT - Een bijzondere gast vereert dit weekend TivoliVredenburg met een bezoekje. De wereldberoemde singer-songwriter Rufus Wainwrigt komt naar het Utrechtse theater voor de Nacht van de Poëzie. Bekende dichters, als Remco Campert, Bart Chabot en Wim Brands treden op in de Grote Zaal. Tussen de dichtersoptredens door staan er muzikale en theatrale acts op het programma. In de gangen rond de Grote Zaal hebben bezoekers tijd om lekker te snuffelen op de boekenmarkt.

Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg Utrecht.
Zaterdag 20 september 20:00 uur.
Toegang: € 26,50

Open Cockpitdagen in Aviodrome

LELYSTAD - In een gewoon vliegtuig blijft de deur dicht voor nieuwsgierige pottenkijkers, maar in Aviodrome is de cockpit dit weekend open! Neem een kijkje in een Boeing 747, een Saab Viggen of een Fokker 100 tijdens de Open Cockpitdagen in Aviodrome. Normaal gesproken zijn deze alleen achter glas te bewonderen, maar voor deze keer kun je zelfs alles aanraken in de cockpit. In het park lopen stewards rond die graag antwoord geven op alle vragen. Kinderen kunnen een Aviodrome-vliegbrevet halen na het uitvoeren van vijf opdrachten. Wie is een echte piloot?

Open Cockpitdagen in Aviodrome.
20 en 21 september.
Toegang: € 17,- voor volwassenen en € 14,50 voor kinderen.

Laatst gewijzigd: 2014-09-18 21:23:31 · Gepubliceerd: 2014-09-16 09:37:17 - 1121