1

Volg de brandende lichtjes in Eindhoven

De Lichtstad op z'n mooist tijdens de Lichtjesroute

Loop de Lichtjesroute in Eindhoven Nieuws door
Foto 1. Met de Lichtjesroute wordt de bevrijding van Eindhoven herdacht, op 18 september 1944. Foto: Lichtjesroute Eindhoven

archief oud artikel 24 september 2015 Toerisme Eindhoven, Noord-Brabant Net als in 1944, toen Eindhoven de geallieerden binnenhaalde, branden er lichtjes in Eindhoven. Langs een traject van 22 kilometer kun je de bijzondere Lichtjesroute volgen, lopend, met de fiets of met de auto. Maar pas op: in het weekend is het filerijden, zo populair is deze route.

Lichtjes in Eindhoven

Vele panden en objecten zijn versierd met gekleurde lampen, die prachtig oplichten in het donker. De Lichtjesroute Eindhoven is vanaf 19:00 uur verlicht. Natuurlijk ben je niet verplicht om de hele 22 kilometer af te leggen, je kunt op elk punt vertrekken en de tocht zo lang maken als je zelf wilt. De route voert door diverse stadsdelen.

Download de routekaart.

Historie Lichtjesroute

De Brabantse lichtstad heeft een traditie hoog te houden als het gaat om de Lichtjesroute. De oorsprong komt al uit 1944, op 18 september werd de stad door de geallieerden bevrijd. De soldaten werden verwelkomd met talloze lichtjes achter de ramen. Ook dit jaar branden de lichtjes weer, maar nu voert gezelligheid de boventoon. Dat geldt ook voor de jaarlijkse gezamenlijke fietstocht. Zaterdag 26 september is gereserveerd voor de fietsers (kom die avond dus niet met de auto!). Maak samen een mooie fietstocht door het verlichte Eindhoven.

Bekijk een impressie

Praktische informatie

De Lichtjesroute Eindhoven 2015 wordt gehouden van 18 september tot en met 11 oktober 2015, van 19:00 uur tot 22:30 uur en op vrijdag en zaterdag tot 23:30 uur. Opstappen kan op elke willekeurige plek langs de route met je eigen auto, fiets of benenwagen.
Foto 2. De panden worden op de mooiste manier uitgelicht. Foto: Lichtjesroute Eindhoven
Foto 3. Overal verlichte huizen en objecten: een sprookjesachtige tocht door het donker! Foto: Lichtjesroute Eindhoven

Laatst gewijzigd: 2015-09-22 09:57:38 · Gepubliceerd: 24 september 2015 - 4380