1

Amsterdam, good shopping!

Twaalf pareltjes

Ontdek alles over shoppen in Amsterdam Redactioneel door

archief oud artikel 25 september 2014 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Shoppen is het leukst in Amsterdam! Je vindt hier speciaalzaken die al decennia door dezelfde familie bestierd worden, zoals kookwinkel Duikelman, een Bijenkorf die meer koninklijk bezoek krijgt dan menig paleis en een designwarenhuis Droog dat als ambassade van Dutch Design geldt. Bezoek deze twaalf pareltjes: van urban design tot een vintageboutique. En krijg korting en leuke cadeautjes met de earlybird acties!

Earlybirds profiteren van aanbiedingen!

Shoppen in alle rust en profiteren van unieke aanbiedingen! Iedereen die tijdens de shoppingmaand oktober vââr 12.00 uur een van de vele winkels met het Earlybird-logo bezoekt, wacht een leuke verrassing. Dat kan een klein cadeau zijn bij aankoop van een product, een mooie korting of een gratis kop koffie met iets lekkers. Kijk voor alle earlybird acties en download de Earlybird-card op iamsterdam.com/earlybird

Amsterdam is behalve cultuurhoofdstad ook het grootste, leukste en meest gevarieerde shoppinggebied van Nederland. We hebben 12 winkels voor je op een rij gezet, die uitblinken in hun categorie. Kijk voor meer winkels op: iamsterdam.com/shopping.

Accessoires van Anna + Nina

Deze winkel bestaat nog niet zo heel lang, maar is zo snel populair geworden dat er inmiddels al een tweede zaak aan is toegevoegd. Op zoek naar een origineel accessoire of écht mooi cadeau? Bij Anna + Nina vind je onder meer subtiele sieraden en prachtige ingelijste vlinders.
Gerard Doustraat 94, Kloveniersburgwal 44.

Tenue de Nîmes

Voor de perfecte jeans ga je naar Tenue de Nîmes. Maar er is meer! In de winkel vind je ook coole merken uit LA, Japans keramiek en beauty producten uit New York. In de relaxte sfeer krijg je het gevoel thuis te zijn.
Elandsgracht 60 en Haarlemmerstraat 92-94.

Tassen: Fab.

Aan de wieg van Fab. stond Fabienne Chapot, die behoefte had aan praktische en kwalitatief goede tassen. Ze ging ze zelf ontwerpen en al snel liepen diverse BN'ers ermee rond! De tassen zijn te koop in mooie printjes en kleuren.
Hartenstraat 7.

Koken: Duikelman

Iedere kookliefhebber begint te watertanden bij Duikelman. Deze kookwinkel, met 3 zaken, is een walhalla met de mooiste keukenproducten. Wedden dat je met een snijplank, messenset of iets dergelijks naar huis gaat?
Duikelman Kookgereedschap, Ferdinand Bolstraat 66-68.
Kookboeken & Porselein, Gerard Doustraat 54.
Fornuizenwinkel, Gerard Doustraat 50-52.

Design: Droog

Alleen de locatie van Droog is al een bezoekje waard! De winkel is gevuld met minimalistisch design, maar dan wel praktisch. Allemaal mooie spulletjes, die je opeens ook allemaal moet hebben.
Staalstraat 7b.

Department store Bijenkorf

Altijd goed, de Bijenkorf! Grote kans dat je hier al eens binnen bent geweest, maar toch blijft het een favoriet. Zeker op een regenachtige dag kun je hier makkelijk uren spenderen.
Dam 1.

Patisserie Kuyt

Op een bepaald moment krijg je natuurlijk honger. Dan is Kuyt de ideale plek om van een gebakje te genieten. Deze patisserie is te vinden op de Utrechtsestraat, een straat die je ook niet mag missen tijdens een dagje shoppen.
Utrechtsestraat 109-111.

Antiek: Kramer Kunst & Antiek

Hou je van antiek? Deze zaak staat er zo vol mee dat je werkelijk niet weet waar je moet kijken. Alles van Delfts Blauw en Oosters kunst tot oude meesterwerken en art deco-sieraden. De Nieuwe Spiegelgracht is een must voor kunst en antiekliefhebbers.
Prinsengracht 807 (hoek Nieuwe Spiegelstraat).

Diamanten en sieraden: Gassan

Gassan verkoopt de prachtigste diamanten, maar ook luxe horloges van merken als Rolex en Tissot. De zaak heeft grote aantrekkingskracht op toeristen; 70% van de gasten is toerist. In de zaak worden maar liefst 26 talen gesproken.
Rokin 1-5 (Dam).

Concept: Hutspot

Bij Hutspot koop je kleding van mooie, kleine merken, de beste koffietafelboeken en zelfs opgezette dieren. Het is één van de populairste conceptwinkels van Amsterdam, met een tweede zaak op de Rozengracht, en ook wij zijn fan!
Van Woustraat 4, Rozengracht 204-210.

Vintage: ilovevintage

Behalve vintage vind je op deze mooie locatie op de Prinsengracht ook veel nieuwe kleding, geïnspireerd op classics van de afgelopen decennia. Nog op zoek naar een uniek, vintage tasje of originele sieraden? Dan zit je hier goed!
Prinsengracht 201.

Herenkleding: Oger

Wissel je high-street pak in voor een echt mooi exemplaar bij Oger. Deze winkel is één van de beste speciaalzaken op het gebied van formele herenkleding en kan precies aan jouw wensen voldoen.
P.C. Hooftstraat 75-81

Laatst gewijzigd: 2014-10-20 17:02:50 · Gepubliceerd: 25 september 2014 - 716