Dagje uit dit weekend

Wat is er te doen op zaterdag en zondag? Lees de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 25 september 2014 Toerisme Nippen van een wijntje in wijndorp Groesbeek om de week af te sluiten. Of met het hele gezin de monster trucks door het Gelredome zien razen. In deze DagjeWeg.NL Weekend Top 5 een evenement voor iedereen. Om gewoon naar te kijken, te luisteren of zelf actief aan deel te nemen. Geniet ervan, dit fijne weekend!

Nationale Taptoe Rotterdam

ROTTERDAM - Een avondje één, twee, in de mars! Dit weekend klinkt de muziek van militaire orkesten in een boeiende show: de Nationale Taptoe. In Ahoy Rotterdam komen ze bijeen voor een avond vol muziek: van marsmuziek tot klassieke en moderne muziek. Zelfs uit het buitenland komen er orkesten voor de Nationale Taptoe naar Rotterdam. Tijdens deze 60e editie brengen de orkesten een muzikaal eerbetoon aan gevallenen en veteranen en staan ze stil bij 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden, 200 jaar Koninklijke Landmacht en 200 Koninklijke Marechaussee. Een feestelijke editie!

Nationale Taptoe.
Van 25 tot en met 28 september.
Toegang: tickets vanaf € 25,-.

Nederlandse Wijnfeesten

GROESBEEK - Wijn vloeit in overvloed tijdens de Nederlandse Wijnfeesten in Groesbeek. Het dorp van de wijn eindigt de zomer met een gezellig festival, waar iedereen de wijn uit de streek kan proeven. Wandel rond in een wijngaard, struin over de markt in het centrum van Groesbeek of ontspan met muziek op Jills Event. Genoeg te beleven en te proeven!

Nederlandse Wijnfeesten.
26 tot en met 28 september.
Toegang: er gelden verschillende toegangsprijzen voor de activiteiten.

Festival Levende Geschiedenis

EINDHOVEN - In één dag flitst 2000 jaar geschiedenis aan je voorbij tijdens het Festival Levende Geschiedenis in Museum Eindhoven. Strijders van alle tijden geven de bezoekers een beeld van hoe het er vroeger aan toe ging. Ridders, romeinen en de soldaten van Napoleon staan op het toneel van de verschillende arena's voor indrukwekkende gevechten. Daarnaast kunnen bezoekers in de kampementen kijken, van alles aan de acteurs vragen en over een historische markt struinen. In de EMobiel, een mobiele expositie, laat het museum de tentoonstelling Herinner(de) Vrijheid zien, met persoonlijke verhalen van Eindhovenaren die de Tweede Wereldoorlog meemaakten.

Festival Levende Geschiedenis.
27 en 28 september van 11:00 uur tot 17:00 uur.
Toegang: € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen.

Monster Jam XXL

ARNHEM - Razende motoren vullen het Arnhemse Gelredome, waar het publiek zich dit weekend verzamelt voor Monster Jam XXL. Met stoere namen als Grave Digger, Madusa, Monster Mutt en Maximum Destruction laten de monster trucks zich zien in verschillende competities. Kijk toe hoe de enorme wagens door de arena razen! Voor het hele gezin is er het Funpark, waar je onder meer de BMX Experience en enorme springkussens en stormbanen vindt. Ook is er ruimte voor een kijkje achter de schermen bij de Tech Area en de Pit Party. Een monsterlijk gaaf feestje!

Monster Jam XXL.
27 en 28 september van 9:30 uur tot 17:15 uur.
Toegang: prijzen vanaf € 30,25.

Vliegerfeest Scheveningen

SCHEVENINGEN - Bontgekleurde vliegers sieren dit weekend de lucht boven het strand van Scheveningen. Honderden vliegers uit verschillende Europese landen stijgen op voor het Vliegerfestival. Dit mooie schouwspel is op zaterdag en zondag gratis te bewonderen op het strand. De, letterlijk, grote blikvanger van het hele feest is de Megabyte. Dit is de allergrootste vlieger van Europa. Er zijn tien personen nodig om deze joekel op te laten en een shovel om hem vast te zetten! Bekijk hoe hij toch als een veertje zo licht lijkt te zweven op de wind tijdens het Vliegerfestival.

Vliegerfestival Scheveningen.
27 en 28 september.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2014-09-25 22:53:01 · Gepubliceerd: 2014-09-25 15:50:27 - 784