1

Koorddansende kunstenaars

Circusacts op een hoger niveau

Circo Circolo Nieuws door

archief oud artikel 16 oktober 2014 Toerisme Aan de buitenkant lijkt Circo Circolo een gewoon circus, compleet met statige circustenten. Toch belooft dit bijzondere evenement geen apen en olifanten. Hier draait het om circusacts van een hoger niveau, het is pure kunst. Wandel rond over het levendige circusterrein en kies zelf welke van de 64 voorstellingen je bij wilt wonen!

Op Landgoed Velder staan de tenten van het circusfestival Circo Circolo opgesteld. Wat er binnen gebeurt? Dat is ieder jaar weer een aangename verrassingen. Dit circusfestival laat voor de vijfde keer zien dat het circus niet stilstaat, maar voortdurend in ontwikkeling is met stunts en uitvoeringen van internationale circussen. Traditionele acts als jongleren en acrobatiek vloeien samen met moderne dans, muziek en theater. Vooral uit Canada komen veel spraakmakende shows. De nieuwste groep is Flip Fabrique: jonge kerels die een energieke show neerzetten. Eentje die je doet glimlachen, volgens de recensies.

Bijzonder talent in het circus

Today I am glad we are together! van Bande de Z'OuFs wordt door heel Europa met gejoel en applaus ontvangen. Zeven circusartiesten werken samen met elf artiesten met een verstandelijke beperking. Allemaal willen ze stralen in de spotlights en dat doen ze. Een voorstelling om van te genieten.

Jong talent

Ook jong talent krijgt een kans om haar kunsten te vertonen tijdens het festival. Zo staan de kinderen van Circus Amersfoort met hun voorstelling Whatsupp in de circustent. Zij beleven een doorsnee dag met doorsnee mensen, die leven zonder echt contact. Bliep, bliep! Een actuele en aansprekende show. Ook andere kinder- en jeugdcircussen hebben spannende voorstellingen gemaakt, die de moeite van het bekijken waard zijn.

Bezoekersinformatie

Circo Circolo
Van 16 tot en met 26 oktober 2012.
Toegang: prijzen variƫren per voorstelling.

Laatst gewijzigd: 2014-10-16 16:29:13 · Gepubliceerd: 16 oktober 2014 - 45