Wat doet design voor jou?

De Dutch Design Week Eindhoven laat je zien

Dutch Design Week Eindhoven 2014 Nieuws door

archief oud artikel 20 oktober 2014 Trends Eindhoven, Noord-Brabant Design, mooi om naar te kijken, maar ook heel handig en duurzaam. De wereld van morgen in de maak, dat zie je op de Dutch Design Week! Volg één van de interessante routes en laat je verrassen.

Dat Nederland grote creatieve meesters kent laat de Dutch Design Week Eindhoven zien door negen dagen lang de spotlights op hen te richten. Door exposities en andere activiteiten laten bijvoorbeeld ontwerpers Scholten & Baijings en Piet Hein Eek zien wat ze in huis hebben. Ook de drie technische universiteiten van Delft, Eindhoven en Twente presenteren zich, met technologie verweven met design van de toekomst. Bezoekers van de Dutch Design Week krijgen te zien hoe de wereld van morgen in de maak is, hoe met beter, slimmer en duurzamer kan werken. Het thema van 2014 is 'Up'.

Routes om de Dutch Design Week te ontdekken

Geen idee waar te beginnen in het overvolle programma van de Dutch Design Week? Laat je leiden door één van de routes, uitgestippeld door bijvoorbeeld Eigen Huis & Interieur of de Ontdekfabriek.

  • Kidsroute van de Ontdekfabriek: dé manier om met kinderen de Dutch Design Week te verkennen. De route voert bijvoorbeeld naar het Philips Museum, waar kinderen zelf installaties knutselen om te ontdekken hoe de digitale gezondheidszorg werkt. In de Machinekamer laat 4funkyflavours vervolgens zien wat verschillende merken aan gave kindermode ontwerpen. En zo valt er nog veel meer te ontdekken voor de jonge bezoekers.
  • Eigen Huis & Interieur-route: focust op nieuw design op het gebied van interieur. Bekijk nieuw werk van ontwerper Alex de Witte en treedt binnen in de wereld van De Kazerne, waar designers zich met hun creativiteit inzetten voor innovatie. En dit gaat hier heel goed samen met lekker eten en drinken.

Wat valt er te beleven deze herfst? Op DagjeWeg.NL vind je de leukste uitjes en activiteiten in de herfstvakantie.

Laatst gewijzigd: 2014-10-21 11:18:10 · Gepubliceerd: 2014-10-20 16:04:16 - 3535