Wat gaan we doen dit weekend?

De leukste tips voor vrijdag, zaterdag en zondag

Wat is te doen dit weekend? Redactioneel door

archief oud artikel 30 oktober 2014 Toerisme Landelijk Is er nog wel wat leuks te doen, nu de wintertijd weer is aangebroken? Zeker weten! Steek je handen uit de mouwen in de natuur, bezoek 's nachts een museum, snuffel tussen de boeken of andere spullen of doe inspiratie op voor je trouwdag. De vijf leukste tips voor het weekend!

Handen uit de mouwen in de natuur

LANDELIJK - Lekker de natuur in! Dat is altijd al leuk en gezond, maar dit zaterdag 1 november kun je je handen uit de mouwen steken tijdens de jaarlijkse Natuurwerkdag. Overal in Nederland kun je komen snoeien, zagen en wilgen knotten. Kies een leuke activiteit bij jou in de buurt en help een handje mee!

Praktische informatie
Jaarlijkse Natuurwerkdag
Zaterdag 1 november, gedurende de hele dag, op meer dan vierhonderd locaties door heel Nederland.
Meedoen is gratis!

Festijn voor boekenliefhebbers

EINDHOVEN - Kom voordelig je boekenkast aanvullen tijdens het Boekenfestijn Eindhoven. Vier dagen lang kunnen boekenliefhebbers hier hun lol op: honderden meters vol met boekenkraampjes. Bij dit Boekenfestijn kun je boeken kopen met veel korting. Maar er is nog meer: bijvoorbeeld hobby-artikelen en lekkere hapjes en drankjes.

Praktische informatie
Boekenfestijn Eindhoven
Donderdag 30 oktober tot en met zondag 2 november, van 10:00 uur tot 21:00 uur, zondag te bezoeken tot 18:00 uur.
Entree: gratis!

Love and Marriage Beurs Den Bosch

DEN BOSCH - Trouwkriebels? Dan moet je dit weekend zeker een kijkje nemen bij de Love and Marriage Beurs Den Bosch. Hier vind je volop inspiratie voor je trouwdag. Ook kun je wegzwijmelen bij de Nationale Weddingshow. Ook vind je hier beursaanbiedingen en de beste trouwbedrijven uit Brabant. En breng ook een bezoekje aan het workshops- en inspiratieplein!

Praktische informatie
Love and Marriage Beurs Den Bosch in de Brabanthallen in Den Bosch
Zaterdag 1 november en zondag 2 november, van 10:00 uur tot 17:00 uur.
Entree: 15,50 euro per persoon.

's Nachts naar het museum

AMSTERDAM - De Amsterdamse musea gaan voor de vijftiende keer 's avonds en 's nachts open tijdens de Museumnacht Amsterdam. Geniet tijdens de nachtelijke uurtjes van muziek, mode en rondleidingen. Met je ticket kom je bij alle deelnemende musea binnen, maar ook kun je er gratis mee met de GVB tram en (nacht)bus. Helemaal leuk: tot en met 31 december kun je ook nog eens gratis terugkomen!

Praktische informatie
Museumnacht Amsterdam
Zaterdag 1 november, van 19:00 uur tot 02:00 uur.
Entree: 18,50 euro per persoon.

Snuffelen in Zwolle

ZWOLLE - Dol op vlooienmarkten? Zondag 2 november vindt je een hele grote Snuffelmarkt in Zwolle, in de IJsselhallen. Een gezellige markt waar je de hele dag binnen en buiten kunt snuffelen tussen de leukste spulletjes: van (tweedehands) speelgoed tot boeken, en van grammofoonplaten en serviezen tot miniatuurauto's. Tientallen standhouders staan weer klaar met hun waar! Een leuk uitje voor het hele gezin.

Praktische informatie
Snuffelmarkt in Zwolle
Zondag 2 november, van 09:30 uur tot 16:30 uur.
Toegang: 4,50 euro voor volwassenen, kinderen onder de 12 jaar en 80-plussers hebben gratis toegang.

Laatst gewijzigd: 2014-11-12 16:53:26 · Gepubliceerd: 30 oktober 2014 - 711