Dagje uit dit weekend!

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Wat is er te doen vandaag? Redactioneel door

archief oud artikel 20 november 2014 Toerisme Kijk je ogen uit dit weekend! Bij de kunstschatten van PAN Amsterdam of de bonte verzamelingen op de VerzamelaarsJaarbeurs. En 's avonds wacht het spektakel van China Light, dat de Botanische Tuinen in Utrecht verlicht. Liever ontspannen en heerlijk eten? Stap dan de Grote Kerk van Breda binnen voor gerechten die een koning waardig zijn. Dit is de DagjeWeg.NL Weekend Top 5!

Bourgondisch Breda

BREDA - Gerechten en hapjes een koning waardig verlaten de keukens van Bourgondisch Breda. In de Grote Kerk genieten bezoekers van dit smakelijke evenement van het beste wat de exclusieve Bredase restaurants in huis hebben. Inspiratiebron voor het culinaire feest is niemand minder dan Willem van Nassau, die dol was op goed eten. De Grote Kerk is tijdens het 4-daagse evenement sfeervol ingericht en biedt genoeg ruimte voor iedereen op de terrassen.

Bourgondisch Breda.
Van 20 tot en met 23 november.

China Light Utrecht

UTRECHT - Een exotisch schouwspel verlicht de Botanische Tuinen in de Utrechtse Uithof. Lampionnen en lichtsculpturen tonen een betoverende Chinese traditie tijdens China Light Utrecht. Chinese kunstenaars maakten tientallen bewegende en lichtgevende sculpturen die de donkere decemberavonden verlichten. Bezoekers genieten behalve van de show ook van Aziatische hapjes en drankjes.

China Light Utrecht.
Van 21 november tot en met 4 januari 2014.
Toegang: € 12,- voor volwassenen en € 8,- voor kinderen. Deze prijzen gelden in het weekend.

Finse kerstmarkt Rotterdam

ROTTERDAM - Vier kerst met een Fins tintje! In het Finse Huis in Rotterdam vind je dit weekend een echte Finse Kerstmarkt. Het land van sneeuw, rendieren en de echte woonplaats van de kerstman brengt haar eigen tradities naar de havenstad. Struin langs de Finse lekkernijen of kies een mooie kerstdecoratie.

Finse Kerstmarkt.
Van 19 tot en met 23 november 2014.
Toegang: gratis.

PAN Amsterdam

AMSTERDAM - Verzamelaars en liefhebbers van kunst, antiek en design spoeden zich naar PAN Amsterdam. Op deze beurs presenteren galeristen, antiquairs en kunsthandelaren een divers aanbod. Van porselein en sieraden tot fotografie en hedendaagse kunst. Een feest om te bewonderen, en misschien wel te kopen?

PAN Amsterdam.
Van 23 tot en met 30 november 2014.
Toegang: € 15,-.

VerzamelaarsJaarbeurs Utrecht

UTRECHT - Snuisterijen, kleding en schilderijen: een bonte verzameling spullen lonkt naar de bezoekers van de VerzamelaarsJaarsbeurs Utrecht. Op deze beurs vinden koopjesjagers en vintagelovers vast iets van hun gading. Alleen het rondsnuffelen is al een beleving op zich! Op beide beursdagen kunnen bezoekers tentoonstellingen bekijken. Verzamelaars stelden onder meer een tentoonstelling samen over Edith Piaf en Radio Veronica.

VerzamelaarsJaarsbeurs Utrecht.
22 en 23 november 2014.
Toegang: € 13,- voor volwassenen en gratis voor kinderen tot en met 11 jaar.

Wat is er nog meer te doen?

Laatst gewijzigd: 2014-11-21 09:14:25 · Gepubliceerd: 2014-11-18 15:51:59 - 432