Loop door schitterend Amsterdam

Amsterdam Light Festival laat de hoofdstad schitteren

Amsterdam Light Festival Nieuws door

archief oud artikel 29 november 2014 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Weg met die weemoedige gedachten aan lange zomeravonden! De winteravonden zijn in Amsterdam minstens zo gezellig. Tijdens het Amsterdam Light Festival lichten indrukwekkende kunstwerken de stad op en geven de straten kleur. Wandel of vaar langs alle schitteringen en ontdek alle activiteiten van de verlichte hoofdstad.

Het Amsterdam Light Festival is meer dan wat kerstversiering en mooie lichtjes. Met de lichtkunstwerken die de stad van 27 november 2014 tot en met 18 januari versieren brengen de kunstenaars een ode aan het leven in de metropool. De meeste kunstwerken zijn speciaal voor het evenement gemaakt en verbeelden het thema 'A Bright City'. Onlangs riep The Guardian Amsterdam Light Festival uit tot één van de mooiste lichtfestivals van Europa. Bijzonder aan het Amsterdam Light Festival is dat bezoekers alle kunstwerken vanaf het water kunnen bekijken.

Varen door een zee van licht

Verschillende rederijen varen bezoekers van het evenement langs alle kunstwerken. Deze vaarroute Water Colors duurt ongeveer 75 minuten en voert door de grachten en over de verlichte Amstel. Een romantische variatie van een rondvaart over de grachten, die iedereen wel eens heeft gemaakt! Vanaf 11 december sieren vijftien lichtkunstwerken de Plantagebuurt en vormen samen de wandelroute Illuminade. Deze wandelroute leidt verder door de binnenstad.

Bezoekersinformatie

Amsterdam Light Festival 2014.
Van 27 november tot 18 januari.
Toegang: gratis.

Laatst gewijzigd: 2015-01-16 15:25:59 · Gepubliceerd: 2014-11-27 14:31:32 - 950