1

Weekend Top 5

Wat gaan we doen op vrijdag, zaterdag en zondag?

Wat is er dit weekend te doen? Redactioneel door

archief oud artikel 4 december 2014 Toerisme Landelijk Snel de laatste pakjes in huis halen en dan is het pakjesavond! Vier je geen Sinterklaas? Of wil je er na het heerlijke avondje even lekker op uit? Pik dan een leuk uitstapje uit de Weekend Top 5! Boordevol kerst en gezelligheid!

Midwinter Fair in Archeon

ALPHEN AAN DEN RIJN - Dol op fantasy en Vikingen? Dan ben je dit weekend op je plek op de Midwinter Fair Archeon. Naast de jaarlijkse fantasybeurs zijn er LARP-activiteiten, straattheater, straatmuzikanten en shows. Op het programma bijvoorbeeld Noorderwind met een spectaculair Viking-slagveld en er is een Yurt met verhalenvertellers.

Praktische informatie
Midwinter Fair Archeon
Zaterdag 6 van 10:00 uur tot 22:00 uur en zondag 7 december van 10:00 uur tot 18:00 uur.
Entree: zaterdag kost een kaartje 22,50 euro per persoon, zondag 18,50 euro.

IJsbeelden Festival in beweging

ZWOLLE - Het IJsbeelden Festival Zwolle heeft dit jaar als thema World in Motion: hier zie je flitsende voertuigen, boten en vliegmachines, allemaal gebeiteld uit ijs! De ijssculpturen zijn gemaakt door 42 ijskunstenaars uit de hele wereld. Gegarandeerd veel ijs- en winterplezier voor jong en oud. Ook is er dit jaar een bijzondere samenwerking met Disney. En dat allemaal in een betoverende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw.

Praktische informatie
IJsbeelden Festival Zwolle
Van 6 december tot en met 25 januari 2015, van 11:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag en zondag vanaf 10:00 uur geopend. Op maandag gesloten, behalve in de kerstvakantie.
Entree: 12,50 euro voor volwassenen, Kinderen van 5 tot en met 11 jaar betalen 8,50 euro.

Kampioenschap Zandsculpturen

ZUIDLAREN - Er is nog meer moois te zien, maar in Garderen bestaan de kunstwerken uit zand. In het SculpturePark start dit weekend het Wereldkampioenschap Miniatuur Zandsculpturen bouwen. Voor je ogen bouwen acht kunstenaars uit de hele wereld aan de mooiste sculpturen. Ze moeten zich houden aan het thema, en dit jaar is dat World Wide Christmas.

Praktische informatie
Wereldkampioenschap Miniatuur Zandsculpturen
Van 6 tot en met 14 december, van 10:00 uur tot 17:00 uur (de openingstijden wisselen nogal eens, check eerst de website van SculpturePark!)
Entree: 9,00 euro voor volwassenen, 4,00 euro voor kinderen vanaf 2 jaar.

Winterfair in de stijl van Dickens

GARDEREN - Eigenlijk moet je het een keer hebben meegemaakt: een kerstmarkt in de oud-Engelse stijl van Charles Dickens. Een populair thema rond kerst, zo ook in Garderen. Tijdens de Winterfair Garderen kom je in een sprookjesachtig decor terecht met verklede mensen, tientallen kraampjes, gepofte kastanjes, muziek en nog veel meer. Bezoek deze fair nu met korting!

Praktische informatie
Winterfair Garderen
4 en 5 december, van 10:00 uur tot 21:00 uur.
Entree: 6,50 euro per persoon, kinderen tot 13 jaar gratis toegang.

Winterfair in Rotterdam

ROTTERDAM - Winterfairs vind je dit weekend overal. In Ahoy Rotterdam zit ook een sfeervolle. Bij de overdekte Winterfair Rotterdam kun je op je gemak snuffelen naar het perfecte kerstcadeau (of stiekem nog voor pakjesavond?). Maar op deze markt van 12.000 vierkante meter vind je nog veel meer: standjes met kerstartikelen, kleding, make-up, gadgets en nog veel meer! Een leuk uitje voor de hele familie.

Praktische informatie
Winterfair Rotterdam
Van 3 tot en met 7 december, van 10:00 uur tot 17:30 uur.
Entree: online in de voorverkoop kost een kaartje 11,00 euro voor volwassenen en 5,50 euro voor kinderen van 3 tot 12 jaar.

Laatst gewijzigd: 2014-12-04 16:41:34 · Gepubliceerd: 4 december 2014 - 702