1

Giants of the Ice Age: fascinerende reis door de prehistorie

Reis door de ijstijd in Amsterdam Expo

Meer informatie over Giants of the Ice Age Redactioneel door

archief oud artikel 12 december 2014 Geschiedenis Amsterdam, Noord-Holland Sta oog in oog met de imposante mammoet en de gevaarlijke sabeltandtijger! Maak deze winter een fascinerende reis door prehistorische tijden. Giants of the Ice Age, de grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd, is maar korte tijd te zien in Nederland.

Allemaal Neanderthalers

Amsterdam EXPO neemt je 30.000 jaar mee terug in de tijd. Ontdek de wereld van onze voorouders: de vroege Homo Sapiens en de sterke, robuuste Neanderthalers. Uit recent onderzoek blijkt dat we meer op hen lijken dan we dachten! Er zit nog zo'n 2% Neanderthaler-genen in je DNA! Maar hoe (over)leefden de jagers en verzamelaars? Ga mee op reis door de tijd, langs hun jachttaferelen, gereedschappen en mysterieuze grotkunst. Alsof je in de beroemde grotten van Lascaux beland bent. Bestel nu tickets voor Giants-of-the-Ice-Age

Avontuur in Amsterdam

De mammoet, sabeltandtijger, wolharige neushoorn, holenbeer en grottenleeuw: de 'Big Five' van de ijstijd waarvoor je gewoon in Nederland kunt blijven. 30.000 jaar geleden liepen deze giganten rond in de Nederlandse wildernis. Nu zijn ze terug in Amsterdam. Het avontuur is dichtbij! Deze bijzondere expo is te zien tot en met 1 maart 2015.

Baby-mammoet

Wat is er te zien? Onder meer een origineel skelet van een wolharige mammoet dat voor het eerst in Europa tentoongesteld wordt. Er zijn vele fossielen en botten van tienduizenden jaren oud. Hoor het verhaal van babymammoet Lyuba, zij kwam vast te zitten in een modderstroom en werd achtergelaten door haar kudde. Zij is de best bewaarde mammoet ooit gevonden en vormt een schat voor wetenschappers.  

Belevenis voor jong en oud

Giants of the Ice Age is een belevenis voor jong en oud, een leuk uitstapje voor de kerstvakantie. Bij je bezoek ontvang je een gratis audiogids, voor kinderen is een speciale versie beschikbaar en ook een spannende speurtocht. De tentoonstelling gezien? Dan is het IJsspeeltijd voor de junior-archeologen. Bestel tickets via de website van Amsterdam Expo of telefonisch, via 0900-8411 (45 cent per minuut).

Laatst gewijzigd: 2015-01-19 15:00:03 · Gepubliceerd: 12 december 2014 - 1170