Haal zelf energie uit water, wind en licht

De nieuwe tentoonstelling in wetenschapsmuseum NEMO zet je aan het werk

Science center NEMO Nieuws door

archief oud artikel 24 december 2014 Wetenschap Amsterdam, Noord-Holland Hoe kunnen we energie opwekken zonder het milieu te vervuilen? We kennen allemaal de windmolens langs de weg, maar wie weet hoe dat precies in zijn werk gaat? In de nieuwe tentoonstelling Energierijk in science center NEMO gaan bezoekers zelf aan de slag met energie. Breng Energierijk in beweging door de licht, water en wind!

Door zelf aan de slag te gaan met licht, wind of water krijgen bezoekers van science center NEMO duidelijk voor ogen hoe duurzame energie tot stand komt. Wie de energie uit deze duurzame bronnen goed weet te benutten laat de objecten van Energierijk steeds sneller bewegen. De tentoonstelling bestaat uit een wand vol bewegende toestellen. Hierbij is allerlei informatie te vinden over duurzame energie. Hoe groot is het verschil tussen fossiele brandstoffen en het gebruik van licht, wind en water, als je kijkt naar het milieu?

Meer informatie over NEMO Amsterdam

In science center NEMO blijft het nooit bij kijken. In het bekende groene schip steekt groot en klein de handen uit de mouwen en leert al doende heel veel over wetenschap. Zorg zelf voor schoon water in Waterrijk of vervoer pakjes over de hele wereld in de Ballenfabriek. En in het Laboratorium trekt iedereen een labjas aan om te experimenteren met bakpoeder en azijn. Spannend!

Leerzaam dagje weg

NEMO opende Energierijk in samenwerking met energieleverancier Greenchoice. Beide partijen vinden het heel belangrijk dat ook kinderen weten hoe belangrijk duurzame energie is. In de tentoonstelling Energierijk is dit niet alleen heel leerzaam, maar ook leuk!

Laatst gewijzigd: 2014-12-23 14:13:09 · Gepubliceerd: 2014-12-23 10:12:26 - 889