1

Dagje uit dit weekend

De leukste uitjes voor zaterdag en zondag

Doe een dagje Van Gogh in het Kröller-Müller Redactioneel door
Foto 1. Schaats een rondje in dit ouderwetse decor. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

archief oud artikel 1 januari 2015 Toerisme Na alle feestjes en huizen vol mensen is het nu tijd voor echte ontspanning. Geniet het laatste weekend van de kerstvakantie met het hele gezin. Van een ouderwetse winter met schaatsen in het Nederlands Openluchtmuseum. Of van een wonderlijke tijdreis langs de kunstwerken van het Kröller-Müller Museum.

Reis door tijd in het Kröller-Müller

OTTERLO - Een avontuurlijke professor geeft het startschot voor de Winterspelen 2015 in het Kröller-Müller Museum. Kinderen en hun ouders en/of opa's en oma's reizen met hem mee, door het verleden en de toekomst. De professor wil graag Helene Kröller-Müller ontmoeten, die in 1907 begon met haar kunstverzameling. Maar komt hij daar eigenlijk wel aan? Studenten van ArtEZ Hogeschool verzorgen de activiteiten en laten kinderen zo op een creatieve en voor hen aantrekkelijke manier kennis maken met de kunstwerken.

Winterspelen in het Kröller-Müller Museum.
3 & 4 januari 2014, van 11:00 uur tot 16:00 uur.
Toegang: meedoen is gratis met een ticket voor park en museum. Deze kost € 17,60 voor volwassenen en € 8,80 voor kinderen.

IJsbeertjes in Ouwehands Dierenpark

RHENEN - Met de geboorte van een ijsbeertweeling is Ouwehands Dierenpark in verheugde winterse sferen! Kom en verken Ouwehands Winterland en gluur via de webcam binnen in de kraamkamer waar de kleintjes verblijven. De verwachting is dat ze pas in het voorjaar naar buiten komen, maar ondertussen zijn er natuurlijk heel veel andere dieren te zien in het dierenpark. Zoals de rendieren, die tijdens het voedermoment heel dichtbij komen. Leuk voor de kinderen is de nieuwe wintershow van Bamboo Bill vol liedjes.

Ouwehands Winterland.
Van 20 december 2014 tot en met 1 februari 2015.
Toegang: € 18,50 voor kinderen en € 21,- voor volwassenen.

Kerstplaza in Groningen

GRONINGEN - Zijn de temperaturen je nu al te fris? Ga dan naar Kerstplaza in Groningen. In de Martiniplaza vind je een grote indoorkermis met allerlei attracties. Van draaimolens en botsauto's tot de uitdagende Break Dance. Anders dan op een gewone kermis heeft de Kerstplaza een marktstraat, waar je kleding en allerlei etenswaren kunt kopen. Een gezellig dagje voor het hele gezin.

Kerstplaza in Groningen.
Van 25 december 2014 tot en met 4 januari 2015 van 11:00 uur tot 19:00 uur.
Toegang: € 13,- per persoon, inclusief één keer toegang tot alle attracties.

Broodjes bakken in het Openluchtmuseum

ARNHEM - Bij gebrek aan 'echte' winter, de eerste sneeuw daargelaten, is het Nederlands Openluchtmuseum de plek voor echte liefhebbers van kou en nostalgie. Lekker schaatsen en sleetje rijden, maar ook oud serviesgoed gooien op de winterkermis. Kinderen mogen zelf aan de slag op het Kindererf, waar ze broodjes bakken boven het vuur. Of een ouderwets spelletje spelen.

Winter in het Nederlands Openluchtmuseum.
Van 29 november 2014 tot en met 11 januari 2015.
Toegang: € 15,70 voor volwassenen en € 11,- voor kinderen.

Proosten met de boswachters van Natuurmonumenten

LANDELIJK - Door het hele land staan boswachters van Natuurmonumenten op zondag klaar met warme chocolademelk. Een warm welkom! Kom proosten met de boswachters in verschillende natuurgebieden door het hele land. En verken de mooie natuur, van bijvoorbeeld het Dwingelderveld, Hackfort of de Veluwezoom. Een goed begin van het nieuwe jaar!

Warm welkom van Natuurmonumenten.
Zondag 4 januari.
Toegang: gratis.

Foto 2. Zelf broodjes bakken op het Kindererf. Foto: Nederlands Openluchtmuseum
Foto 3. Reis door de tijd in het Kröller-Müller Museum. Foto: Kröller-Müller Museum
Foto 4. Een winters plaatje uit Ouwehands Dierenpark. Foto: Ouwehands Dierenpark Rhenen
Foto 5. Ga een voor een frisse neus naar het Dwingelderveld. Foto: Flickr / TijsB. CC by-sa 2.0

Laatst gewijzigd: 2015-01-28 17:26:24 · Gepubliceerd: 1 januari 2015 - 1116

Activiteiten Kröller-Müller Museum

Nu te bezoeken

Door de bomen het bos


Door de bomen het bos is een veelzijdige tentoonstelling, waarbij je geprikkeld wordt en met frisse gedachtes en ideeën weer naar huis gaat.

Wandeling “Door de bomen de Beeldentuin”


Makerscollectief Circus Andersom heeft een multidimensionale wandeling uitgezet door de beeldentuin van het Kröller Müller Museum. Lijkt het jou leuk om mee te wandelen? Haal dan snel een ticket!