1

Kwijlen bij klassiekers: alle autoliefhebbers naar Maastricht!

InterClassics en Topmobiel 2015, het walhalla der vehikels

Walhalla der vehikels: InterClassics en Topmobiel 2015 Nieuws door
Foto 1. Vergaap je aan de mooiste klassiekers op de InterClassics en Topmobiel 2015! Foto: InterClassics&Topmobiel/MECC Maastricht

archief oud artikel 9 januari 2015 Geschiedenis Maastricht, Limburg Krijg je geen genoeg van oldtimers? Word je gloeiend warm van een voorbij scheurende Jaguar of zucht je van verlangen bij het gebrul van de motors op de Grand Prix? Begeef je dan snel naar de InterClassics en Topmobiel 2015 in Maastricht. Hier staan de meest exclusieve, klassieke bolides je glimmend op te wachten!

Wandel door het walhalla der vehikels en vergaap je aan de meest exclusieve oldtimers op de InterClassics & Topmobiel 2015. Het paradijs voor oldtimerfanaten is nog tot en met zondag 11 januari in congrescentrum MECC Maastricht te vinden, waarbij de thema's Grand Prix Classics en 80 jaar Jaguar het sfeerbeeld bepalen.

Helemaal geen fan van auto's? Gelukkig staat er dit weekend nog meer op stapel. Bekijk de DagjeWeg.NL Top 5 Weekendtips. Fijn weekend!

Grand Prix Classics en 80 jaar Jaguar

Stap binnen in de wereld van racen en snelle auto's. Wist je dat de eerste Grand Prix race plaatsvond op een driehoekig circuit in Le Mans in 1906? Sindsdien is er toch wel het één en ander veranderd! Loop door de tijd en beleef de geschiedenis aan de hand van een twintigtal historische racers, waaronder de - voor de kenners - 'Graham Hill' Lotus 49 R3 en exemplaren van Ferrari, Maserati en Bugatti. Uitgescheurd? Krijg dan een uniek inkijkje in het tachtigjarige verleden van Jaguar, dat met zijn sportieve wagens al vele successen behaalde in de Monte Carlo Rally, de RAC Rally en de Scottish en Welsh Rally. In de Noordhal vind je vijftien bijzondere modellen uit de geschiedenis van het Engelse merk, waaronder de Jaguar Silk Cut XJR9 - de auto waarmee Jan Lammers in 1988 Le Mans won.

Bezoekersinformatie:

De InterClassics en Topmobiel 2015 is van donderdag 8 januari tot en met zondag 11 januari te vinden in congrescentrum MECC Maastricht. Bij kaartverkoop aan de deur betaalt een volwassene € 19,50 entree, een kind € 16,50. Kinderen tot 8 jaar hebben gratis toegang.
Foto 2. Vergaap je aan de mooiste klassiekers op de InterClassics en Topmobiel 2015! Foto: InterClassics&Topmobiel/MECC Maastricht

Laatst gewijzigd: 2015-01-09 11:06:41 · Gepubliceerd: 9 januari 2015 - 630