1

Schaats in de buitenlucht

Het kan vriezen, het kan dooien: hier schaats je altijd

Schaatsen Redactioneel door

archief oud artikel 9 januari 2015 Toerisme Trek de ijzers maar uit het vet. Want hoewel de echte winter het nog een beetje af laat weten en de Elfstedentocht nog lang niet in zicht is, kun je op deze kunstijsbanen altijd terecht. Hier vriest het namelijk altijd!

Zwier langs het Kurhaus

SCHEVENINGEN - Voor het Kurhaus Hotel ligt een schaatsbaan van 600 vierkante meter groot. Hier kan iedereen dagelijks van 's ochtends tot 's avonds een rondje schaatsen. Last van stijve knieën? Geniet dan op één van de verwarmde terrassen van een glas glühwein of warme chocolademelk met slagroom. Ook leuk: op de boulevard vind je een dertig meter lange ijsglijbaan! Je kunt nog tot en met zondag 18 januari op de ijsbaan terecht. Een dagkaart kost € 5,- en is exclusief schaatshuur.

Haal de ijzers uit het vet en geniet van de winter

Schaatsen... en Rembrandt kijkt toe

AMSTERDAM - Het Rijksmuseum kijkt oogluikend toe, terwijl je de sterren van de hemel schaatst bij ICE*Amsterdam. Op de forse ijsvloer schaatst, cirkelt en zwiert een ieder naar hartelust rond. Op zoek naar een stevigere uitdaging? Trommel dan wat vrienden op en volg een workshop curlingen, ijssculpturen maken of ijshockeyen. Schaatsen bij ICE*Amsterdam kan tot en met zondag 1 februari. De entree is € 3,50.

Alle schaatsbanenWinterse uitjesWat is er te doen?

Vind de toppers onder de schaatsbanen op DagjeWeg.NL.
Foto 1. Schaatsen voor het Kurhaus. Foto: Cool Event.
Foto 2. Beleef een ouderwetse winter in het Nederlands Openluchtmuseum. Foto: Nederlands Openluchtmuseum

Laatst gewijzigd: 2015-01-16 09:41:10 · Gepubliceerd: 9 januari 2015 - 580