Ontmoet Charlie Hebdo in het Persmuseum

Overzicht van de reacties in de internationale pers

Charlie Hebdo in het Persmuseum Nieuws door
Foto 1. In het Persmuseum zie je wat de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo teweeg bracht in Nederland en Europa. Foto: Persmuseum

archief oud artikel 12 januari 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland In Persmuseum vind je tot eind januari een speciale expositie over Charlie Hebdo. Een eerbetoon aan het satirische weekblad uit Frankrijk dat vorige week getroffen werd door een aanslag.

Cartoons uit Charlie Hebdo

Voor vorige week had nog bijna niemand in Nederland van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo gehoord. Dat is nu wel anders, de westerse wereld is opgeschrikt door de aanslag op de redactie van Charlie Hebdo. Het Persmuseum speelt daar op in. De huidige tentoonstelling Stripjournalistiek krijgt een actuele wending en wordt aangevuld met originele uitgaven uit de vijf decennia van het bestaan van het blad. Het museum noemt het een 'eerbetoon aan de tekenaars van Charlie Hebdo'.

Reacties in de media

In het Persmuseum vorm je nu zelf een beeld van wat dit Franse tijdschrift inhoudt. Daarnaast zijn de reacties in de internationale media verzameld: een indrukwekkende collectie voorpagina's en krantenkoppen. Er hangt ook werk van Nederlandse tekenaars, die daarmee hun omgekomen Franse collega's eren.

Praktische informatie

Expositie Charlie Hebdo in het Persmuseum
Te zien van 11 januari tot en met 31 januari, doordeweeks van 10:00 uur tot 18:00 uur, zondag vanaf 12:00 uur. Zaterdag en maandag gesloten.
Entree: 4,50 euro voor volwassenen, jeugd van 12 tot 18 en 65+-ers: 3,25 euro.

Foto 2. Vorm zelf een beeld van wat het satirische tijdshrift inhoudt. Foto: Persmuseum
Foto 3. Collectie van de reacties in de internationale pers. Foto: Persmuseum

Laatst gewijzigd: 2015-01-12 09:52:10 · Gepubliceerd: 2015-01-12 09:44:56 - 888