1

Valentijnsdag 2015: romantische uitjes met je lief

Wat te doen met Valentijn? DagjeWeg.NL geeft tips

Romantisch dagje uit Redactioneel door
Foto 1. Wat gaan we doen op Valentijnsdag?! Foto: Maggie Winters via Flickr CC BY-ND-2.0

archief oud artikel 9 februari 2015 Toerisme Rode rozen vliegen als warme broodjes over de toonbank, de duifjes tortelen naar hartenlust in het rond en liefde hangt als een warme deken in de lucht. Verras je lief op Valentijnsdag en ga eropuit!

Vaar door idyllisch Amsterdam

  • AMSTERDAM - Wat is een romantischer decor dan het nachtelijke Amsterdam? Neem je hartendief mee voor een romantische cruise bij Blue Boat Company en vaar door de sprookjesachtig verlichte hoofdstad. Terwijl je je vergaapt aan het uitzicht, geniet je van een heus driegangenmenu. Iets minder ruimte qua budget? Geen probleem, gewoon een drankje kan ook.

Tip: Ook leuk, een wervelende Valentijn, waarbij de roofvogels je om de oren vliegen!

Broeierige rondleidingen op het Muiderslot

  • MUIDEN - "Mijn lief, mijn lief, mijn lief," zo sprak mijn lief mij toe,' verzucht Pieter Corneliszoon Hooft in één van zijn sonnetten. Als iemand een romanticus was, dan was het de beroemdste bewoner van het Muiderslot wel. Maar hoe ging het eraan toe achter de gordijntjes van de beddenkoets? Op Valentijnsavond zetten pikante bedgeheimen en de woorden van de zeventiende-eeuwse schrijver en dichter je in vuur en vlam bij een opwindende rondleiding over Erotiek in de Gouden Eeuw.

Bedrijf de dichterlijke liefde

  • ROTTERDAM - Verliefd, verloofd, getrouwd? Volg de taalworkshop 'Love letters in a bottle' in het Maritiem Museum na je bezoek aan Sex&The Sea, kruip in de huid van een zeeman en vang je gedachten in een liefdesbrief! Het museum regelt maar al te graag een verrassingsmoment voor je, zodat je de liefdespoëzie op gepaste wijze voor kunt dragen aan je duifje. Let wel: je moet je van tevoren wel even aanmelden.

Romantisch voorspel in de Edesche Concertzaal

  • EDE - Ga lekker uiteten, trakteer je lief daarna op vloeiend pianospel in een intieme setting en geniet van klassieke romantiek met wereldpianiste Marina Baranova in de Edesche Concertzaal. De Romantiek-specialiste speelt stukken van Bach, gecoverd door componisten uit de Romantiek als Ferruccio Busoni en Johannes Brahms, en garandeert daarmee een beminnelijke avond.

Hoor The Sound of Love in het hoge Noorden

  • GRONINGEN - The Sound of Music, wie kent het niet? Geniet op Valentijnsdag van dit liefdesverhaal in oorlogstijd, waarbij liefde de gelofte van kuisheid overwint. Ga met je geliefde naar de de musical van The Sound of Music! Hoewel het verhaal niet overloopt van stoere momenten, waarbij adrenaline en testosteron het luchtruim vullen; laat de klassieker de gemiddelde vrouw weer even jong voelen, wat een ontspannen avond garandeert. Veel plezier!

Staat er niets tussen? DagjeWeg.NL heeft nog honderden andere ideeën voor een uitje met je partner. Lees ook:
Foto 2. Wat gaan we doen op Valentijnsdag?! Foto: Maggie Winters via Flickr CC BY-ND-2.0
Foto 3. Verken Amsterdam bij nacht met de Valentijnscruise van Blue Boat Company. Foto: Carol Govaert/Blue Boat Company
Foto 4. Beleef een broeierige rondleiding op het Muiderslot. Foto: Muiderslot
Foto 5. Kom naar 'Love letters in a bottle' in Maritiem Museum Rotterdam. Foto: Maritiem Museum Rotterdam

Laatst gewijzigd: 2015-02-10 14:17:28 · Gepubliceerd: 9 februari 2015 - 9696