Bloemenfeest: pluk je eigen tulpen op de Dam!

Haal het voorjaar in huis met een bosje bloemen

Nationale Tulpendag 2015 Nieuws door
Foto 1. De Dam verandert deze zondag in een kleurrijke bloemenzee. Foto: Stichting Tulpenpromotie Nederland

archief oud artikel 17 januari 2015 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Met de Nationale Tulpendag wordt het startsein gegeven voor het tulpenseizoen. Haal alvast het voorjaar in huis met een bos zelfgeplukte tulpen. Dat kan zondag gratis op de Dam!

Lentedag in Amsterdam

Er klinkt vrolijke live-muziek, de bloemen wiegen zachtjes in de wind. Of de zon nou schijnt of niet, in Amsterdam wordt het zondag een vrolijke lentedag! Het is dan weer de Nationale Tulpendag, het startsein voor het tulpenseizoen! Dat wordt gevierd met een groot bloemenfestijn. Er wordt een pluktuin ingericht met maar liefst 200.000 tulpen in alle kleuren. Iedereen die wil mag daarna naar binnen om zelf een bos tulpen bij elkaar te zoeken.

Pluk je eigen tulpen

Het initiatief komt van de tulpenkwekers, die de Dam omtoveren in een bloemenzee en zorgen voor een oer-Hollands feestje. Vorig jaar plukten maar liefst 15.00 bezoekers een bloemetje: Amsterdammers, andere Nederlanders, toeristen, iedereen is welkom. De pluktuin staat dit jaar in het teken van het Rode Kruis. Met het thema 'Deel blijdschap, geef tulpen' wordt aandacht gevraagd voor noodhulp in Nederland.

Praktische informatie

Nationale Tulpendag
Zondag 17 januari, van 13:00 uur tot 17:00 uur. Opening om 12:50 uur, de verwachting is dat de pluktuin om 16:30 uur leeg is.
Entree: gratis.

Bekijk hier een impressie van 2014:

Foto 2. Alleen maar vrolijke gezichten. Foto: Stichting Tulpenpromotie Nederland
Foto 3. Het Paleis op de Dam is het decor van de Tulpendag. Foto: Stichting Tulpenpromotie Nederland
Foto 4. De pluktuin bestaat uit 200.000 tulpen. Foto: Stichting Tulpenpromotie Nederland

Laatst gewijzigd: 2015-01-18 23:01:43 · Gepubliceerd: 17 januari 2015 - 891