1

Den Bosch zet Hollands design in het zonnetje

Vincent Van Gogh als grote inspirator

Dagje uit in Den Bosch Nieuws door
Foto 1. Foto: Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch

archief oud artikel 24 januari 2015 Cultuur Den Bosch, Noord-Brabant Dol op kunst uit eigen land? Den Bosch laat vanaf vandaag zien wat we in huis hebben: zaterdag 24 januari worden twee bijzondere tentoonstellingen geopend, boordevol design van eigen bodem.

Van Gogh als inspirator

Het Noordbrabants Museum opent vandaag de expositie Design uit het land van de aardappeleters - vormgevers ontmoeten Van Gogh. 'Onze' Vincent van Gogh als grote inspirator, ter ere van zijn geboortedag 125 jaar geleden. Deze expo, de eerste in een rij van vier, bestaat uit werk van nieuw talent en van bekende Nederlandse kunstenaars. Struin langs prikkelende kunstobjecten, zoals een biggenbodywarmer, een stoel waarop paddestoelen groeien, een schop en riek in brons en een lichtinstallatie die op een zwerm vogels lijkt. De drie thema's uit Van Goghs Brabantse periode - eenvoud, natuur en boerenland – zijn het uitgangspunt van de tentoonstelling.

Hoe ontstaat een kunstwerk

Even verderop, in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch, wordt vandaag de expositie How We Work – new Dutch Design geopend. te zien. Daarin laten diverse kunstenaars zien hun producten tot stand komen. Een kijkje in de keuken van jong Nederlands talent, die volgens het Stedelijk Museum om zich heen kijken en zich afvragen hoe het anders kan. Nieuwe inzichten, processen in oplossingen. Van veertien ontwerpers is één object te zien, waaromheen het proces en het verhaal van de totstandkoming te zien is. Benieuwd hoe ontwerpers werken en denken? Dan kun je hier terecht.

Praktische informatie

De de expositie Design uit het land van de aardappeleters - vormgevers ontmoeten Van Gogh in Het Noordbrabants Museum is te zien van 24 januari tot en met 26 april 2015. Het museum is elke dag van de week, behalve maandag, te bezoeken tussen 11:00 uur en 17:00 uur. Entree: 12,00 euro voor volwassenen, jongeren tot 18 jaar gratis toegang.
De expositie How We Work – new Dutch Design in het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch is te zien van 24 januari tot en met 17 mei 2015. Ook dit museum is de hele week, met uitzondering van maandag, van 11:00 uur tot 17:00 uur geopend. Entree: 7,00 euro voor volwassenen, 3,50 euro voor studenten en CJP-kaarthouders. Het museum is gratis toegankelijk voor iedereen tot 18 jaar.
Foto 2. Beeld: Studio Job, Farm Pitchfork Shovel. Foto: Robert Kot
Foto 3. Foto: Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch
Foto 4. Studio Drift, Flylight venice luminale

Laatst gewijzigd: 2015-02-26 11:01:43 · Gepubliceerd: 2015-01-23 17:28:31 - 1704