1

Vier de voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum

Gesponsorde bijdrage door
Wie is jouw held? Beleef de voorjaarsvakantie in het ScheepvaartmuseumTip: voorkom wachten bij de kassa en koop je ticket vast online!

archief oud artikel 17 februari 2015 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Vier de voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum! Tussen zaterdag 14 februari en zondag 1 maart staat het museum weer bol van de leuke activiteiten.

Voorjaarsvakantie: wie is jouw held?

Wie is jouw held? Zet hem of haar in de Heldengalerij van Het Scheepvaartmusem! Luister ondertussen naar een spannend verhaal over zeeheld Michiel de Ruyter. Er zijn twee heldhaftige programma's, één voor kleuters tot zes jaar om 12:00 en 14:00 uur en één voor kinderen van zes tot tien jaar om 13:00 uur.

  • Kleuterprogramma - 12:00 en 14:00 uur
    Vis Popo en zijn vriend de kapitein vertellen over een grote reis met een schip waarbij van alles mis ging. Maar gelukkig wist Popo steeds een oplossing te verzinnen. Voor de kapitein was het helemaal duidelijk: Je bent een held! Een belevenis voor de allerjongsten, tot en met zes jaar.
  • Kinderprogramma - 13:00 uur
    Een held word je niet zomaar. En als je er een bent, dan moet iedereen dat kunnen zien! Hoe doe je dat? Trouwens, wie is jouw held? Kinderen van zeven tot en met twaalf jaar kunnen er zelf mee aan de slag.
Ondertussen horen (groot)ouders meer over zeeheld Michiel de Ruyter. Hoe is het De Ruyter eigenlijk gelukt om 'held' te worden? Hoe komt het dat we nu nog steeds over hem praten? Ze krijgen een flink aantal tips om zelf ook die status te bereiken.

Duur circa 20-30 minuten | gratis deelname (exclusief museumkaartje) | reserveren op de dag zelf bij de informatiebalie. Let op: deze activiteiten zitten vaak al vroeg vol. Voor Vlootvrienden van Het Scheepvaartmuseum bestaat de mogelijkheid om vooraf te reserveren.

Nog één keer naar Matje en Roosje

Kom voor de allerlaatste keer naar Matje & Roosje en Circus Zee en maak een mooi afscheidshoedje van jouw favoriete zeedier. Op zaterdag 18 april, net voor de meivakantie, opent Het Scheepvaartmuseum een nieuwe tentoonstelling op de plaats waar nu de kleuterexpositie Matje & Roosje en Circus Zee staat. Er moet flink verbouwd worden, en daarom sluit Matje & Roosje na zondag 1 maart. Kom daarom op zaterdag 28 februari en zondag 1 maart van 12:00 tot 15:00 uur langs bij het kinderprogramma voor kinderen van drie tot en met zes jaar, maak een mooi afscheidscadeau dat je zelf mee naar huis mag nemen en ontdek waar de nieuwste tentoonstelling - met een aparte kleuterafdeling - over gaat.

Ontmoet Michiel de Ruyter in de voorjaarsvakantie

Michiel de Ruyter, wie kent hem niet? Het Scheepvaartmuseum besteedt tot en met zondag 26 april extra aandacht aan Nederlands grootste zeeheld. Bezoek Held in Zicht en doe mee aan de vele activiteiten voor jong en oud. Kom in de voorjaarsvakantie met het hele gezin naar de familierondleiding op zondag 22 februari en leer de grootste zeeheld van Nederland kennen. Maak een spannende ontdekkingsreis langs alle hoogtepunten uit de maritieme geschiedenis. Na de familierondleiding van circa vijfenveertig minuten kun je zelf nog op onderzoek uit bij de dertien tentoonstellingen van Het Scheepvaartmuseum. Jong en oud krijgen nieuwe inzichten! Bekijk de website van Het Scheepvaartmuseum voor het volledige aanbod.

Het Scheepvaartmuseum: vol avontuur!

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een van de mooiste, avontuurlijkste en leukste musea van Nederland. Binnen en buiten, met mooi en slecht weer, is er voor jong en oud altijd veel te beleven. Maak kennis met de wereld van de Gouden Eeuw en de walvisvaart. De allerkleinsten zijn welkom in de bijzondere onderwaterwereld Matje & Roosje en Circus Zee. Kinderen van 8+ kunnen inschepen voor een virtueel avontuur op zee in de spannende attractie De Zeereis. Aan de steiger van het museum ligt de beroemde replica van het VOC-schip Amsterdam, dat in 1749 op haar eerste reis verging. Op de Amsterdam zijn allerlei leuke activiteiten.

Speciale tentoonstellingen voor het hele gezin:

  • VOC-schip Amsterdam. Maak kennis met het leven op een VOC-schip. Lading hijsen, door het ruim kruipen, een kanon afschieten… Kom aan boord en probeer het uit!

  • Matje & Roosje en Circus Zee (speciaal voor de allerkleinsten). Eerst kom je in een sprookjesachtige onderwaterwereld. Je zwemt tussen de vissen en kunt zelf een vissenkostuum aantrekken. Als je uitgezwommen bent, begint de voorstelling van Matje en Roosje!

  • Het verhaal van de walvis. Is het een monster, een lekker stuk vlees of een dier dat we moeten beschermen? In een levensgrote walvis ontdek je hoe een walvis ruikt, hoor je zijn hartslag en voel je zijn huid. Na deze fascinerende tentoonstelling over de walvisvaart kijk je met andere ogen naar dit slimme zoogdier.

  • Zie je in de Gouden Eeuw. Ontmoet historische personages uit de Gouden Eeuw. Een globemaker, de vrouw van een kapitein en een visser vertellen verhalen. De 17e eeuw was een tijd van macht en rijkdom, maar ook van uitbuiting en slavernij. Eén ding is zeker: zonder de zee en de scheepvaart had Nederland geen Gouden Eeuw gekend.

  • De Zeereis (geschikt vanaf 8 jaar). De Zeereis is een spannend virtueel avontuur op zee. Je begint met roeien en komt oog in oog te staan met de mensen en verhalen achter objecten uit de collectie. Je weet niet wat je beleeft!

Foto 1. Buiten Het Scheepvaartmuseum wacht de replica van het VOC-schip Amsterdam.
Foto 2. Treed in de voetsporen van Michiel de Ruyter in Het Scheepvaartmuseum.
Foto 3. Ontmoet Michiel de Ruyter tijdens de voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum.
Foto 4. Kom naar de familierondleiding en leer alles over Michiel de Ruyter! Foto: Roy Beuskens
Foto 5. Kom voor de allerlaatste keer naar Matje & Roosje en Circus Zee!
Foto 6. Help aan boord van VOC-schip Amsterdam!
Foto 7. Luister naar Het verhaal van de walvis.
Foto 8. Beleef een heuse zeereis in Het Scheepvaartmuseum.

Laatst gewijzigd: 2015-06-01 15:26:03 · Gepubliceerd: 17 februari 2015 - 1599

Dit past bij 'Vier de voorjaarsvakantie in Het Scheepvaartmuseum'