Omringd door schitterend blauwe Morpho's

Maart = Blauwe Morpho Maand

Orchideeën Hoeve Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. De schoonheidskoningin van de jungle.

archief oud artikel 2 maart 2015 Toerisme Luttelgeest, Flevoland Nog nooit eerder waren er zoveel… Kom in maart naar de Orchideeën Hoeve, waar 500 felblauwe Morpho vlinders de bezoekers overdonderen met hun schoonheid. Deze maand doen ze massaal hun intrede in de vlindertuin en dat levert een prachtig schouwspel op. Bewonder de schoonheidskoningin van de jungle!

Blauwe vloedgolf

De Zuid-Amerikaanse vlinder valt met zijn vleugels dichtgeklapt niet op, maar vouwt de Morpho Peleides echter zijn vleugels open, dan komt er een prachtige, bijna magische, blauwe kleur tevoorschijn. Alsof de lichtschakelaar van een blauw lampje wordt overgehaald. Deze vlinder fladdert vrolijk rond de bezoekers van de Orchideeën Hoeve. En in maart zorgt hij samen met nog 499 andere Morpho's voor een unieke blauwe vloedgolf die jong en oud betovert.

Razendsnelle vlinder: wie krijgt 'm op de foto?

De Morpho weet met zijn felblauwe vleugels iedere bezoeker te imponeren en is dankzij zijn magische kleur een gewilde verschijning voor elke fotograaf. Wie hem al eens heeft ontmoet weet echter dat het een sport is om deze vlinder in beeld te vangen. De Morpho is vliegensvlug en bovendien zeer behendig. En wist je dat zijn vleugels helemaal niet blauw van kleur zijn? Hoe we toch deze magische kleur zien, daar kom je achter in de vlindertuin.

Mis het niet!

Nog nooit eerder zijn door een vlindertuin zoveel Morpho's samengebracht. Neem daarom beslist een kijkje bij dit unieke vlinderspektakel… Vergeet de camera niet!

Bestel snel een toegangskaartje! Tip: dit ticket is ook geldig voor alle andere jungletuinen. Voer de grappige papegaaitjes, geniet van duizenden bloeiende orchideeën en sta oog in oog met de nieuwe witoorpenseelaapjes. Een wereldreis in één dag!

Kijk voor meer informatie, openingstijden en entreeprijzen op www.orchideeenhoeve.nl
Foto 2. De felgekleurde blauwe Morpho's.
Foto 3. Verken ook de andere jungletuinen van de Orchideeën Hoeve!
Foto 4. Wie vermoedt de schitterende binnenkant...?

Laatst gewijzigd: 2015-03-17 08:54:07 · Gepubliceerd: 2015-02-19 16:09:55 - 1740