1

Geniet van een dagje uit op Slot Loevestein

Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Maak een mooie wandeling rondom het slot en rust uit in het gras of in de Taveerne. Foto: Slot Loevestein

archief oud artikel 23 februari 2015 Cultuur Zaltbommel, Gelderland Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Brabant en Zuid-Holland elkaar raken, daar vind je Slot Loevestein. In dit oer-Hollandse rivierenlandschap liet ridder Dirc Loef van Horne in 1361 zijn kasteel bouwen. Niet de schoonheid van het gebied, maar de strategische ligging bepaalde zijn keuze. Loevestein heeft daarna altijd een militaire functie gehad, onder meer als staatsgevangenis, waar Hugo de Groot in een boekenkist uit ontsnapte. Inmiddels is het veel meer dan een kasteel. Geniet van een dagje Slot Loevestein!

1001 bommen en granaten

Wie tegenwoordig Slot Loevestein bezoekt, zal zien dat het meer is dan een kasteel. Het is een vesting in de Oude en de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Ontdek welke rol Slot Loevestein speelde als 'sluitstuk' van de Hollandse Waterlinie bij 1001 Bommen en granaten. Met haar aarden wallen, dubbele grachten, bastions, arsenaal, bomvrij onderkomen, munitiekelder en straatje met soldatenhuisjes ademt de vesting nog steeds de sfeer van een achttiende-eeuws soldatendorp.

Loevestein: levendig, veelzijdig en gastvrij

Was de vesting ooit bedoeld om de vijand buiten te houden, nu is iedereen er van harte welkom! Kom langs in de vernieuwde taveerne voor eerlijke culinaire hapjes & drankjes en verse streekproducten (tip: proef het huisgemaakte appelgebak!), verrassende artikelen in de museumwinkel of ervaar de nachtelijke stilte in de Suite & Breakfast.

Overnacht op vorstelijke wijze

Ooit al eens bij een echt kasteel willen slapen? Kom dan naar de Suite & Breakfast van Slot Loevestein. Binnen de oude vestingmuren zijn in de voormalige commandeurswoning drie unieke en luxueuze gastenkamers gerealiseerd, ideaal voor een romantisch weekendje weg. Aan de omgeving zal het in ieder geval niet liggen. Het straatje met de soldatenhuisjes, de taveerne, de imposante kastanjeboom en het uitzicht op het schitterende kasteel lijkt zo uit een sprookje weggelopen. 's Nachts gaat de vestingpoort dicht en kun je in alle rust genieten van een heerlijke nacht.

Geniet van een historisch en stijlvol feest of evenement

Personeelsfeest, receptie, diner, huwelijksfeest, vergadering of zakelijke presentatie, in Slot Loevestein ontvang je je gasten altijd in stijl. Het middeleeuwse kasteel en de zeventiende/eeuwse vesting met de unieke ligging in een natuurgebied is de perfecte setting voor ieder evenement. Door een combinatie van zalen is Slot Loevestein geschikt voor evenementen tot 1.000 gasten. Er zijn honderd eigen parkeerplaatsen (met mogelijkheid om op te schalen naar 350 parkeerplaatsen) en een aanlegsteiger voor diverse boten.

Bezoek Slot Loevestein

Loevestein 1
5307 TG Poederoijen (Zaltbommel)
Telefoonnummer: 0183 - 447 171
Kijk voor meer informatie op de website van Slot Loevestein.
Foto 2. Slot Loevestein is veel meer dan een kasteel. Foto: Slot Loevestein
Foto 3. Een compleet dagje uit is mogelijk: lekker eten, rondkijken en zelfs blijven slapen. Foto: Slot Loevestein
Foto 4. In de collectie van Slot Loevestein zijn meer dan 900 objecten opgenomen. Foto: Slot Loevestein
Foto 5. Het slot ligt prachtig in de uiterwaarden van de Maas en de Waal. Foto: Slot Loevestein
Foto 6. Ontdek de schatten van het kasteel. Foto: Slot Loevestein

Laatst gewijzigd: 2015-04-14 16:19:08 · Gepubliceerd: 23 februari 2015 - 3609

Dit past bij 'Geniet van een dagje uit op Slot Loevestein'