Achterkleinzoon Vincent van Gogh opent Keukenhof

2015: Jaar van Vincent van Gogh en van nieuwigheden

Keukenhof 2015 geopend Nieuws door
Foto 1. Willem van Gogh (rechts) opende de Keukenhof, die dit jaar in het teken staat van zijn voorvader Vincent van Gogh. Foto: Keukenhof

archief oud artikel 19 maart 2015 Natuur Lisse, Zuid-Holland Hoog bezoek in de Keukenhof: Willem van Gogh, één van de nazaten van de beroemde schilder Vincent van Gogh, opende het lentepark. Er is dit jaar heel veel nieuws te ontdekken!

Mozaïek van Vincent van Gogh

Het is niet voor niets dat Willem van Gogh deze 66e editie van de Keukenhof mocht openen: ook de Keukenhof doet mee met het Van Gogh-jaar. De schilder wordt onder meer geëerd door een groot bloembollenmozaïek van ruim 250 vierkante meter. Er werden duizenden tulpen voor gebruikt. Er zijn bloemenshows te zien die een combinatie zijn van bloemen en de schilderijen van Van Gogh.

Nieuw in de Keukenhof

Er is nog iets nieuws dit jaar: de Selfie-tuin. Deze tuin is geïnspireerd op de zelfportretten van Van Gogh. De Tulpomania-tentoonstelling is ook nieuw. Hier leer je alles over de geschiedenis van de tulp. Er zijn ook nog eens acht nieuwe inspiratietuinen aangelegd. Voor kinderen is er een nieuw doolhof aangelegd. Alle ingrediënten voor een heerlijk dagje uit in het fleurige lentepark. De Keukenhof is in 2015 te bezoeken van 20 maart tot en met zondag 17 mei.

125 jaar Vincent Van Gogh? Bekijk alle activiteiten en nieuwtjes!
Foto 2. De Keukenhof in de zomer. Maar ook nu al staan de tuinen in bloei. Foto: Keukenhof

Laatst gewijzigd: 2015-03-19 11:02:10 · Gepubliceerd: 2015-03-18 17:48:01 - 1155