Reis van Enkhuizen naar Havana

Museum viert nieuw seizoen met Zuiderzee tulp en nieuwe tentoonstelling

Zuiderzeemuseum Enkhuizen Nieuws - gesponsorde bijdrage door

archief oud artikel 23 maart 2015 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland Met een eigen Zuiderzee tulp viert het Zuiderzeemuseum Enkhuizen de opening van het buitenmuseum. Vanaf 28 maart is het buitenmuseum weer open voor publiek. Chris Zegers opent het seizoen met de doop van de Zuiderzee tulp en geeft als beroepsreiziger het startschot voor het themajaar Reis je rijk. Ga je mee verre bestemmingen ontdekken?

Opening van het buitenmuseum

Rondom de molen in het Zuiderzeemuseum bloeit een bijzondere tulp. In samenwerking met Keukenhof is deze speciale Zuiderzee tulp gecreeërd: een eigen tulp voor het museum! Op zaterdag 28 maart, de officiële opening van het buitenseizoen, doopt Chris Zegers de tulp en opent hiermee het seizoen. Iedereen is welkom om mee te proosten om 14:30 uur. Daarna vertelt Chris Zegers uitgebreid over zijn reizen in het buitenland. Zijn lezing in het Amsterdamse huis start om 15:00 uur.

Het museum geeft tien toegangsbewijzen voor de eerste rij weg. Kijk voor deze actie op de website van het Zuiderzeemuseum.

"Havana, Marken, Enkhuizen: stempel je paspoort vol"

Verzamel stempels in een paspoort

In de zomer van 2015 heb je ook voor het Zuiderzeemuseum een paspoort nodig. Het themajaar Reis je rijk brengt bezoekers verder dan de Zuiderzee. Ga op reis van Chicago, via Marken naar Havana en verzamel alle acht bestemmingen in het paspoort. Wie alle stempels in het paspoort heeft, verdient een leuk souvenir.

Van Chicago naar Havana

Onderweg komen alle reizigers erachter waarom juist deze acht bestemmingen gekozen zijn voor de tentoonstelling. Allemaal hebben ze iets te maken met het Zuiderzeegebied. Honderd jaar geleden gingen de nieuwsgierigen de huidige bezoekers al voor naar het gebied, waar de dorpen zo 'vreemd en kleurrijk' waren. Op hun beurt trokken ook de Zuiderzeebewoners de wereld in, naar Amerika bijvoorbeeld, het beloofde land. Bekijk hoe deze verschillende culturen elkaar rijker maken en reis jezelf rijk!

Reis je rijk is tot en met 25 oktober 2015 te bezoeken.

Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Wie in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen rondloopt, ziet met eigen ogen hoe de mensen rondom de voormalige Zuiderzee woonden en werkten. Hun cultuur wordt hier gekoesterd door toegewijde medewerkers en vrijwilligers, die een bezoekje aan het museum extra leuk maken. Bezoekers kunnen met hen een touw slaan of mee-eten in een huishouden van 1920. In het binnenmuseum maken bezoekers kennis met kunst, cultuur en erfgoed voor en na de afsluiting van de Zuiderzee.

Foto 1. Reis je rijk, foto: Maarten Schets.
Foto 2. Als echte toerist op de foto in Volendammer kostuum.
Foto 3. Ook even op de bakfiets?
Foto 4. Het buitenmuseum vanuit de lucht gezien.
Foto 5. Koffers en souvenirs.

Laatst gewijzigd: 2015-03-23 09:28:47 · Gepubliceerd: 23 maart 2015 - 237

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...