1

Vijf nieuwe attracties in 2015

Nieuwe attracties in parken en speeltuinen

Een dagje met de kleintjes? Hier vind je een leuke speeltuin. Redactioneel door
Foto 1. Lekker bewegen in Amusementspark Tivoli. Foto: Tivoli

archief oud artikel 24 maart 2015 Toerisme Enkhuizen, Noord-Holland De bezems vegen driftig heen en weer en alle attracties krijgen een poetsbeurt: het nieuwe seizoen staat voor de deur! Een aantal uitjes viert dat met een nieuwe attractie, een splinternieuw speeltoestel of, heel smakelijk, met middeleeuwse pannenkoeken.

Eilandhoppen in Enkhuizen

ENKHUIZEN - Voor het Zuiderzeemuseum Enkhuizen start het nieuwe seizoen met de opening van het buitenmuseum op 28 maart. Maar het echte hoogtepunt laat nog even op zich wachten tot 1 mei. Dan opent het museum een complete 'eilandengroep', waar je met een roeibootje heen kunt varen. In de attractie Waterwerken spelen kinderen met de eilanden Urk, Wieringen, Marken en Pampus. Op ieder eiland is iets te doen: zo kun je op Pampus met kanonnen schieten en leg je Marken gedeeltelijk onder water. Een actief geschiedenislesje over het Zuiderzeegebied.

"Op Pampus met kanonnen schieten en Marken onder water leggen"

Nieuwe betovering in Sprookjeswonderland

ENKHUIZEN - Wanneer Sprookjeswonderland de nieuwe attractie precies opent, dat is nog niet duidelijk. Maar we kunnen er op wachten, want sowieso dit seizoen mogen bezoekers plaatsnemen in een gloednieuwe beleving. Geheel in stijl van het sprookjesachtige park verrees de afgelopen maanden een wonderlijk attractiegebouw. Oude torenspitsjes uit Roemeniƫ en gebakken dakpannen uit Frankrijk vormen een heel eigen decor voor een film, waar bezoekers helemaal in opgaan. De sfeer van de voorshow omschrijft Sprookjeswonderland zelf als volgt: "Er hangen toortsen aan de muren die de ruimte verlichten. Lange draden van spinnenwebben hebben zich laten draperen over al die oude boeken." Spannend!

Pannenkoek van de broeders: middeleeuws smullen

ALPHEN A/D RIJN - Ook je maag maakt dit seizoen een reisje door de tijd in Archeon. Het nieuwe pannenkoekenhuis in het nagebouwde klooster van de minderbroeders, zoals het in 1350 in Dordrecht stond, serveert middeleeuwse pannenkoeken. Eet een pannenkoek naar middeleeuws recept, met een naam waar een hele geschiedenis aan vastzit. Kies voor pannenkoek Sint Franciscus en proef van een eenvoudige naturel pannenkoek. Kinderen kiezen vast voor de Sint Nicolaas van Myra: een pannenkoek met snoepjes! Ook andere gerechten staan op het middeleeuwse menu, zoals de salade van Jan Brugman. Deze minderbroeder preekte met gemak vijf uur lang en van hem hebben hebben we dan ook het spreekwoord "Praten als Brugman". De heerlijke salade met zijn naam moet je volgens Archeon tot stilzwijgend genieten brengen.

Dansen in Amusementspark Tivoli

BERG EN DAL - Lekker bewegen, daar houden ze in Amusementspark Tivoli wel van. Met twee nieuwe speeltoestellen gooien kinderen armen en benen in de strijd. Onder de Sona Boog is alle ruimte voor een dansje: een stem klinkt uit de boog en geeft steeds nieuwe instructies. In Toffie's Bouwplaats hoef je van niemand orders op te volgen, je gaat gewoon je eigen gang en bouwt een eigen hut met houten planken.

Dieren komen dichterbij in Plaswijckpark

ROTTERDAM - Het Rotterdamse Plaswijckpark gooit de hele beestenbende op z'n kop. Niet letterlijk natuurlijk, maar de Dierenwijck van het park krijgt wel een flinke opknapbeurt. Vanaf april 2015 zijn de paden weer open en komen de dieren langzaamaan naar hun nieuwe verblijven. Het leuke aan deze vernieuwde Dierenwijck is dat bezoekers nu nog dichterbij de dieren kunnen komen en ze mogen knuffelen, aaien en voeren. Als eerste openen de Waterweide en de Buitenhof. De Waterweide is als een weiland, waar je kunt varen en wandelen. Hier vind je de kraamkamer, waar steeds jonge dieren te zien zijn.

Meer hoogtepunten in 2015: nieuwe achtbanen!
Foto 2. Houd jij het droog?
Foto 3. In mei opent het Zuiderzeemuseum de nieuwe attractie Waterwerken. Foto: Zuiderzeemuseum / Maarten Schets
Foto 4. In Sprookjeswonderland verrijst een nieuwe beleving. Foto: Sprookjeswonderland
Foto 5. Proef van een middeleeuwse pannenkoek. Foto: Archeon
Foto 6. Aai de dieren van het Plaswijckpark. Foto: Plaswijckpark

Laatst gewijzigd: 2015-03-26 10:33:14 · Gepubliceerd: 24 maart 2015 - 1562

Activiteiten Zuiderzeemuseum Enkhuizen

Nu te bezoeken

Tentoonstelling Waterwijs | Zuiderzeemuseum


Bezoek de tentoonstelling Waterwijs bij het Zuiderzeemuseum en ontdek meer over het watergebruik van toen en nu!

Binnen enkele weken te bezoeken

Tussen Kunst & Kidz


Op 4, 5 en 6 mei organiseert het Zuiderzeemuseum Tussen Kunst en Kidz voor kinderen en hun families in het buitenmuseum.

Redders op zee


De huidige Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) bestaat 200 jaar! Ter ere van dit jubileum is er in het Zuiderzeemuseum een tentoonstelling te zien over de geschiedenis en gezichten...

Activiteiten Museumpark Archeon

Binnen enkele weken te bezoeken

De Romeinen komen!


Tijdens het Romeins weekend vinden op Archeon diverse activiteiten plaats met een speciaal kampement waar het dagelijkse leven van de Romeinen te bewonderen is.

Zondagsbrunch


Op meerdere zondagen per jaar kun je bij Archeon genieten van een heerlijke zondagsbrunch met de hele familie.

Moederdagbrunch


Wil jij je moeder eens lekker verwennen! Dan regelt Archeon een heerlijke Moederdagbrunch voor jullie. Alle moeders worden deze dag extra in het zonnetje gezet en ontvangen een Moederdag goodiebag.

17e eeuws weekend


Komen jullie van 18 tot en met 20 mei naar het 17e eeuws weekend? Het wordt een weekend om niet te vergeten!