Op Grote Vijf safari

Met de boswachter van Staatsbosbeheer op safari

Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Speuren in een adembenemende omgeving. Foto: Sjarif Haberham

archief oud artikel 6 april 2015 Natuur De boswachters van Staatsbosbeheer nemen je mee op safari! Speur naar de Grote Vijf wilde dieren van Nederland: edelhert, wild zwijn, ree, bever en zeehond. Het moment dat je de dieren ontmoet is super spannend. Bovendien vinden de tochten plaats met stoere voer- of vaartuigen in de mooiste natuurgebieden van Nederland, op plekken waar je niet zomaar komt. Kies een stoere safari en ga op zoek naar de wilde dieren.

Kies uit een van de Grote Vijf safari's:

  1. Zeehonden: Grevelingen en Terschelling
  2. Edelherten: Oostvaardersplassen en de Veluwe
  3. Wilde zwijnen: de Veluwe
  4. Bevers: Biesbosch, Stadsbossen Almeerderhout en het Horsterwold
  5. Reeën: Leersum, Sallandse Heuvelrug, Slikken van Flakkee, Kuinderbos
Alle arrangementen zijn inclusief speciaal vervoer in voertuig of boot, een stoere maaltijd bij het kampvuur, een echt wildpaspoort en begeleiding door de boswachter.

Bekijk het complete aanbod van de Grote Vijf safari's op en boek online. De prijzen per persoon variëren van € 27,50 tot € 35,-.

Edelherten en wilde zwijnen spotten

De boswachter zet de Landrover stil aan de bosrand onder de bomen. De ondergaande zon en de koele avondlucht zorgen voor de sfeer. Plotseling zie je ze: edelherten! Ademloos kijk je toe, maar het is lastig om stil te zijn, want iedereen raakt er een beetje opgewonden van. In stoere Landrovers ga je op de Veluwe op zoek naar edelherten en wilde zwijnen.

Onverwacht indrukwekkend: bevers

Natuurlijk zijn edelherten en wilde zwijnen indrukwekkend, maar ook het zien van je eerste bever in het wild is een onvergetelijke ervaring. De boot glijdt stil door het water, de boswachter speurt met zijn verrekijker de omgeving af en plots steekt hij zijn hand op: daar zit er één op de kant. Wow, zijn bevers echt zo groot? Je ziet het dier wat rondsnuffelen en dan glijdt hij soepel het water in. Nu zie je alleen nog maar de kop en twee boeggolven.

Varen langs zeehonden

Zowel in het Grevelingemeer als op Terschelling laat de boswachter je kennismaken met zeehonden. Met de strandbus rijd je op Terschelling het eerste stuk over het strand richting de platen waar de zeehonden bij laag water liggen te rusten. Het laatste stuk ga je lopen en zie je ze al vanaf een afstand liggen. Kom je in de zomer dan ga je samen met de boswachter en een instructeur in een zeekano de zee op. Als je geluk hebt, zwemmen de zeehonden naast je boot. Op de Grevelingen ga je samen met de boswachter in de Staatsbosbeheer surveillanceboot en vaar je naar de platen. Hier ga je aan wal en tijdens de wandeling over de plaat vertelt de boswachter van alles over de zeehonden die hier leven. Ga mee op safari naar de zeehonden!

Reeën

Reeën spotten kun je zowel in de boot (Weerribben) als in de Landrover (Utrechtse Heuvelrug, Sallandse Heuvelrug, Slikken van Flakkee en Kuinderbos). Bij elke safari hoort een stoere maaltijd en broodjes bakken rond het kampvuur. Tot slot krijg je een dierenpin, het Grote Vijf paspoort en een stempel van de poot van het dier dat je hebt gespot. Spaar ze alle vijf en krijg een Grote 5 cap cadeau die extra stoer wordt met alle 5 je dierenpins.

Foto 2. Oog in oog met een ree. Foto: Staatsbosbeheer
Foto 3. Zie jij al wat? Foto: Staatsbosbeheer
Foto 4. Een indrukwekkend dier: de bever. Foto: Staatsbosbeheer
Foto 5. Met een jeep op pad. Verrekijker in de aanslag! Foto: Sjarif Haberham
Foto 6. De safari eindigt bij het kampvuur. Foto: Hugo Torfs

Laatst gewijzigd: 2015-04-07 15:27:12 · Gepubliceerd: 2015-03-24 12:25:56 - 2295

Dit past bij 'Op Grote Vijf safari'