Kom ook proeven: whiskey in de kerk

Whiskey Festival Noord-Nederland van start in Groningen

Whiskey Festival Noord-Nederland 2015 Nieuws door
Foto 1. De Der Aakerk is het bijzondere decor voor het Whiskey Festival. Foto: WFNN

archief oud artikel 25 maart 2015 Toerisme Groningen, Groningen De Der Aakerk is het decor van een smakelijk festival: whiskeyliefhebbers uit het noorden verzamelen zich hier voor de tiende editie van het Whiskey Festival Noord-Nederland. Wat is er precies te doen?

Wereld van whiskey

Zet in de Der Aakerk je eerste stappen in de wereld van deze sterke drank, of volg een masterclass die ook voor een gevorderde proever uitdagend is. Het Whiskey Festival Noord-Nederland is een festival waar alle soorten whiskeyliefhebbers terecht kunnen. Dit jaar is het een extra bijzondere editie: voor de tiende keer kunnen noorderlingen in dicht bij huis genieten van allerlei soorten whiskey.

Lustrum Whiskey Festival

Op de middelste dag van het festival, zaterdag 28 maart, wordt een groot feest gegeven om het tienjarige bestaan van het festival te vieren. Het thema is Whiskey and Jazz, en daar hoort natuurlijk, naast whiskey, een echte bigband bij. Op de vooravond van het festival wordt een tiengangendiner gegeven, inclusief tien verschillende soorten whiskey. Ook de rest van de dagen is er genoeg te beleven: proeverijen, ontmoetingen en masterclasses. Ontfutsel tips aan de echte experts, discussieer mee over de beste whiskey of de beste regio en maak op een laagdrempelige manier kennis met je favoriete whiskey.

Verdiep je verder in 'alcoholistische uitjes', bekijk het overzicht.

Praktische informatie

Whiskey Festival Noord-Nederland
Vrijdag 27 tot en met zondag 29 maart. Bestel op de website toegangskaarten voor één of meerdere dagdelen, vanaf 20,00 euro.
Foto 2. Bij het Kenniscentrum kun je terecht met al je vragen. Foto: WFNN
Foto 3. De keuze is reuze. Foto: WFNN
Foto 4. Whiskey-verkoper richt zijn stand in. Foto: WFNN

Laatst gewijzigd: 2015-03-25 16:10:14 · Gepubliceerd: 2015-03-24 17:53:09 - 266