1

Keizerlijke bloemenpracht bij Hortus Amsterdam

Bekijk de prachtige tuin van Joséphine, de vrouw van Napoleon

Bezoek Hortus Botanicus Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Bekijk prachtige bloemsoorten in de tuinen van Josephine. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam

archief oud artikel 28 maart 2015 Natuur Amsterdam, Noord-Holland Stap binnen in een keizerlijke tuin! Van zaterdag 28 maart tot zondag 18 oktober 2015 is in Hortus Botanicus Amsterdam de Joséphine tentoonstelling te zien. Ontdek een deel van de prachtige botanische collectie van Josephine, de vrouw van Napoleon, en doe mee aan verschillende activiteiten.

Keizerlijke pracht en praal

Kosten noch moeite werden gespaard bij het aanleggen van haar tuinen. Josephine bouwde een indrukwekkende botanische collectie op die vereeuwigd werd in prachtige tekeningen. Hortus Botanicus Amsterdam brengt met Josephine de tuinen gedeeltelijk opnieuw tot leven. Ga op ontdekkingstocht en ontdek de tuin door middel van een rondleiding. Nog meer weten? Woon dan één van de lezingen bij op 12, 19 of 21 mei. Hier kom je alles te weten over botanische planten, de jonge keizerin of de geschiedenis van verschillende bloemsoorten.

Maak je eigen kunstwerk tijdens een schilderworkshop

Maak zelf een kunstwerk

Leg zelf de pracht en praal van bloemen vast op een kunstwerk! Hortus Botanicus Amsterdam organiseert verschillende teken- en schilderworkshops voor volwassenen en kinderen. Steek die kwast maar in de verf en maak een natuurlijk prachtstuk. Bekijk de data van de verschillende workshops.

Speurtocht door de tuin

Tuinen saai voor kinderen? In de tuinen van Josephine niet! Hier is ook voor kinderen van alles te beleven. Zo leidt Hortense, de dochter van keizerin Joséphine, de kinderen tijdens een Kijktocht rond door de keizerlijke tuinen. Daarna ga je zelf aan de slag en maak je je eigen Joséphine-bloem. Ontdek de grootste planten ter wereld op de plattegrond of haal het speurboekje in de Hortuswinkel. Met deze speurtocht speur, puzzel en kleur je erop los!

Joséphine in Hermitage

Ook in Hermitage Amsterdam kom je Joséphine tegen. In de tentoonstelling Alexander, Napoleon & Joséphine ontdek je welke rol Josephine speelde als keizerin. Bekijk naast de tuinen in Hortus hier de enorme kunstcollectie van onschatbare waarde die ze heeft aangelegd!

Praktische informatie

Hortus Botanicus Amsterdam
Iedere dag geopend van 10:00 uur tot 17:00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt €8,50, kinderen betalen €4,50.
Hermitage Amsterdam
Iedere dag geopend van 10:00 tot 17:00. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt €15,00, kinderen betalen €5,00.
Foto 2. Wandel rond door de botanische tuinen van Hortus Amsterdam. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam
Foto 3. Bewaarde tekening van één van de bloemsoorten in de tuin van Joséphine. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam
Foto 4. Drieklimatenkas van de tuinen van Joséphine. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam
Foto 5. Foto van een keizerskroon. Foto: Hortus Botanicus Amsterdam

Laatst gewijzigd: 2015-03-30 09:42:33 · Gepubliceerd: 28 maart 2015 - 976