1

Laat je betoveren door bloemenweelde: beleef de Tulpenroute!

Overweldigende bloemenpracht bij de Tulpenroute

Eropuit in Flevoland Nieuws door
Foto 1. Beleef de Tulpenroute! Foto: Flickr/Richie Diesterheft CC BY-SA 2.0

archief oud artikel 16 april 2015 Natuur Geniet van een betoverend ritje, ga er lekker op uit en ontdek de Noordoostpolder op zijn mooist. Een overweldigende bloemenzee strekt zich voor je uit als een imponerend kleurenpalet. Beleef de Tulpenroute tot en met dinsdag 5 mei en bewonder duizenden, miljoenen tulpen!

In het voorjaar verandert de jongste provincie van ons land in een kleurrijk schouwspel. Ontdek ruim duizend hectare bloeiende tulpen en stap met het hele gezin in de auto. De Tulpenroute voert je langs de mooiste plekjes en is door National Geographic in 2009 uitgeroepen tot één van de mooiste autoroutes ter wereld.

80 kilometer bloemenweelde

De Tulpenroute is goed voor maar liefst tachtig kilometer bloemenweelde. Verschillende borden wijzen je de weg. Is tachtig kilometer net iets te ver? Veel bedrijven langs de route stellen zich open voor bezichtiging, wat zorgt voor een ontspannen pauze. Of combineer de Tulpenroute met de Tuinenroute, waarbij de vier mooiste boerderijtuinen van de Noordoostpolder dagelijks opengaan voor publiek.

Van vrijdag 17 april tot en met dinsdag 5 mei zijn de tuinen van de Tuinenroute dagelijks open tussen 10:00 en 17:00 uur.
Foto 2. De Noordoostpolder is op z'n mooist rond deze tijd van het jaar. Foto: Flickr/Electronic_van CC BY-SA 2.0
Foto 3. Met de Bollenroute ontdek je de mooiste plekjes in de Flevopolder. Foto: Flickr/Inyucho CC BY 2.0

Laatst gewijzigd: 2015-04-14 10:46:53 · Gepubliceerd: 16 april 2015 - 583