1

Bewonder zestig Nijntjes op een rij!

Nijntje Art Parade van start door het hele land

Nijntje Art Parade Nieuws door
Foto 1. Het werk van Joseph Klibansky is één van de vele deelnemers aan de Nijntje Art Parade. Copyright: Joseph Klibansky

archief oud artikel 4 mei 2015 Toerisme Landelijk Nijntje is jarig en in dit feestjaar wordt ze geëerd door zestig kunstenaars. Bekijk al hun kunstwerken in de Nijntje Art Parade! Op diverse locaties in het land vind je zomaar vrolijke Nijntje-beelden.

Parade voor Nijntje

De verjaardag van Nijntje gaat niet ongemerkt voorbij. Het konijntje, dat dit jaar haar 60e verjaardag viert, krijgt een eigen parade. Zestig kunstenaars uit binnen- en buitenland gaven hun eigen interpretatie aan een blanco beeld van Nijntje. Geef een kunstenaar de vrije hand en hij maakt zelfs van Nijntje een bijzonder kunstwerk! De beelden zijn nu door het hele land opgesteld: in Utrecht, Amsterdam, Schiphol, Den Haag en Valkenburg aan de Geul. Zelfs in Japan kun je terecht voor de kunstige beelden. Niet in de buurt? De parade is ook online te zien op de website van de Nijntje Art Parade.

Bijzonder kunstwerk

Met deze parade kan iedereen de verjaardag meevieren van Nijntje, die inmiddels echt een icoon is geworden, wereldwijd. Van de zestig beelden zijn er 45 in Nederland te zien, bijvoorbeeld het Domplein en de Neude, het stadskantoor en het Centraal Museum in Utrecht. Kom je deze dagen toevallig op Schiphol of in de Keukenhof, dan sta je daar ook oog in oog met Nijntje. Het Museumplein in Amsterdam is bezaaid met Nijntjes en ook het Rijksmuseum en de Hortus Botanicus hebben er eentje op bezoek. Bekijk alle locaties waar je een kunstig versierd Nijntje kunt treffen!

Praktische informatie

De Nijntje Art Parade is te zien tot en met 8 oktober 2015. Daarna worden de beelden geveild voor het goede doel.
De meeste beelden zijn gratis te bezichtigen, behalve als ze zich niet in het publieke domein bevinden.
Foto 2. Ook in Utrecht loop je zomaar tegen Nijntje aan. Foto: Centraal Museum Utrecht

Laatst gewijzigd: 2015-06-15 15:26:18 · Gepubliceerd: 4 mei 2015 - 241