Eropuit met de kinderen tijdens Pinksteren

Zes dagjes uit met de kids op Eerste en Tweede Pinksterdag

Uitjes voor Pinksteren 2015 Redactioneel door
Foto 1. Vier feest met de Nassau's! Foto: Breda Nassaustad

archief oud artikel 6 mei 2015 Landelijk De vrije dagen volgen elkaar maar op... Nu dienen Eerste Pinksterdag en Tweede Pinksterdag zich alweer aan. Wat te doen met kinderen die vermaakt willen worden? DagjeWeg.NL helpt je op weg met zes leuke uitjes voor Pinksteren.

Ben jij de vierde musketier?

HEERLEN - Ken je de historische musketiers? Ontmoet ze in het echt tijdens het Musketiersfestijn bij Kasteel Hoensbroek! Het verhaal van D'Artagnan en de drie musketiers is een verhaal vol heldendaden en vriendschap. Tijdens het festijn zie je show met zwaardgevechten, vuur en stunts. Bezoek het ridderkampement en de Middeleeuwse markt! Ook het slotgebouw van Kasteel Hoensbroek is open.

Het Musketiersfestijn is op 24 en 25 mei 2015, van 10:00 uur tot 17:30 uur

Op bezoek bij struisvogels

SLUIS - Dat wordt gegarandeerd een succes, een bezoekje aan die bijzondere dieren tijdens het Open Weekend van Struisvogelboerderij Monnikenwerve. Ontmoet de struisvogels, van de kleine kuikens tot de manshoge broeddieren. Sluit gratis aan bij een rondleiding om alles te weten te komen over deze Afrikaanse loopvogels. Er is likeur en cake te proeven van struisvogeleieren.

Het Open Weekend op de Struisvogelboerderij Monnikenwerve is van 23 tot en met 25 mei, van 10:00 uur tot en met 18:00 uur.

Kunst van Meccano

HAAKSBERGEN - Het is een beetje speelgoed van vroeger, maar meccano is nog steeds populair. Dat zie je goed tijdens de Meccanodagen in Museum Buurtspoorweg. Het technische speelgoed wordt hier getoond in de meest kunstige bouwwerken: autootjes en natuurlijk treintjes, maar ook elektrisch aangedreven kranen en kermisattracties. Uitgekeken? Maak dan een rit met de stoomtrein tussen Haaksbergen en Boekelo.

Meccanodagen in Museum Buurtspoorweg zijn op 24 en 25 mei, van 10:00 uur tot 17:00 uur.

Vreemde talen

HEILIG-LANDSTICHTING - In Museumpark Orientalis hoor je met Pinksteren allemaal Vreemde talen! Hoe dat komt? Duik in de geschiedenis van Pinksteren en geniet van alle feesten van het voorjaar ontdekken. In het museumpark staan feesttafels gedekt voor de grote feesten van jodendom, christendom en islam. Proef olijven die ter plekke gerookt worden of verse nootjes. Er zijn extra rondleidingen en leuke activiteiten voor kinderen, zoals 'Ren je Rot' en 'Fluisteren'...

Vreemde talen in Museumpark Orientalis is te bezoeken tijdens het Pinksterweekend van 23 mei 2015 tot en met 25 mei 2015, van 11:00 uur tot 17:00 uur. Zaterdag open vanaf 10:00 uur.

Proef het boerenleven

LANDELIJK - Ga de boer op en proef van het heerlijke boerenleven tijdens de Campina Open Boerderijdagen! Door heel Nederland gooien boeren op tijdens het Hemelvaartweekend én op Tweede Pinksterdag de staldeuren open. Kom er achter waar melk vandaan komt, leef je uit op de boerenstormbaan of doe mee met één van de andere leuke activiteiten! Bekijk snel waar je allemaal terecht kunt!

De Campina Open Boerderijdagen zijn op maandag 25 mei, tussen 10.00 en 16.00 uur

Vier feest met de Nassau's

BREDA - Breda viert nauwe band met de Nassau-familie! Ben je toevallig in de buurt, kom dan zeker kijken bij de Nassaudag Breda, een evenement vol historie, gezelligheid... een gezonde picknick. Iedereen is om 12:00 uur welkom om aan te schuiven. Op vele historische locaties (en die heeft Breda veel!) zijn daarna leuke activiteiten te doen. Wandelen, fietsen, experimentjes doen of dat prachtige gebouw eens van binnen bekijken!

De Nassaudag in Breda wordt gehouden op maandag 25 mei 2015, van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Eropuit op Eerste of Tweede Pinksterdag? Bekijk alle uitstapjes met Pinksteren!
Foto 2. Ben jij de vierde musketier? Foto: Kasteel Hoensbroek
Foto 3. Op bezoek bij bijzondere dieren! Foto: Struisvogelboerderij Monnikenwerve
Foto 4. Bekijk de mooiste werken van meccano. Foto: Museum Buurtspoorweg
Foto 5. Ontdek vreemde talen in Orientalis! Foto: Museumpark Orientalis

Laatst gewijzigd: 2018-11-13 17:01:44 · Gepubliceerd: 2015-05-06 12:32:32 - 5042