1

Daten met een militair tijdens de Landmachtdagen

Militairen komen naar je toe tijdens de Landmachtdagen 2015

Landmachtdagen 2015 Nieuws door

archief oud artikel 12 mei 2015 Cultuur Ontmoet een militair tijdens de Landmachtdagen 2015! Op 12 mei bezoeken militairen eerst 400 basisscholen en op 13 mei kan het grote publiek ze ontmoeten. In Rotterdam bijvoorbeeld, waar de Luchtmobiele Brigade groots uitpakt, of kom naar de Waalkade in Tiel voor een militair spektakel. Tip: download de speciale app voor een dagje 'soldating'.

'70 jaar vrijheid: erkennen en herdenken': met dat thema trekken de militairen van de Koninklijke Landmacht op 13 mei het land in. Net als vorig jaar geven ze op verschillende locaties in Nederland geven ze met demonstraties een interessant beeld van hun werkzaamheden. Maak kennis met de militairen op de Rotterdamse Amerikakade, waar een grootse demonstratie van 11 Luchtmobiele Brigade - de Rode Baretten - op de rol staat. Hoe treden deze dappere mannen en vrouwen op in verstedelijkt gebied? Je krijgt het hier te zien! Ook staat er een klimtoren klaar en is er een waarnemingsbaan. Ook in Assen en Tiel geeft de 11 Luchtmobiele Brigade een demonstratie.

Muzikale soldaten in Almere

De activiteiten verschillen per plaats. In Almere vind je niet alleen militairen en hun materieel, maar ook Radio Veronica. Drie dagen lang maken zij radio in de stad, afgewisseld met optredens. Op 13 mei treden The Souldiers op, een voor de gelegenheid samengestelde formatie met militaire topmuzikanten! Zij spelen nummers van onder anderen Lionel Richie en mr. Probz.

Speciale app met soldating!

Knoop gerust een gesprekje aan met een militair op 13 mei. Speciaal voor de jaarlijkse Landmachtdagen kun je een app downloaden. Een leuke extra functie hiervan is het Soldating. Hiermee vind je gemakkelijk een militair die beschikbaar is voor vragen over zijn of haar werk.

Foto 1. Ontmoet een militair tijdens de Landmachtdagen, op 13 mei voor het grote publiek. Foto: Koninklijke Landmacht

Laatst gewijzigd: 2015-05-12 13:21:37 · Gepubliceerd: 12 mei 2015 - 906