1

Leiden, stad van ontdekkingen

Wil jij wel eens ‘s avonds naar een museum?

Naar Leiden! Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Openluchtbioscoop LIFF Festival, Pieterskerkplein.

archief oud artikel 22 mei 2015 Toerisme Leiden, Zuid-Holland 's Avonds naar het museum? Dat kan in Leiden tijdens de Signatures Cultuurweken! Leiden is een mooie oude stad met veel verhalen. Wist je dat Rembrandt van Rijn, de beroemde schilder in Leiden is geboren? Er zijn eigenlijk altijd heel veel leuke, spannende dingen te doen in deze historische stad, maar tijdens de Signatures Cultuurweken gebeurt er extra veel. Voor iedereen, of je nu jong of oud bent!

Signatures Cultuurweken in Leiden

Signatures Cultuurweken

Tijdens deze cultuurweken staat Leiden twee weken lang in het teken van de 'Signature Pieces', negen culturele topevenementen. De Signatures Cultuurweken vinden plaats van 22 mei tot en met 7 juni 2015. Bekijk hier het volledige programma. Hier alvast een greep uit de leukste activiteiten:

Museumnacht Leiden

Altijd al eens een museum in de avond willen bezoeken? Dan is dit je kans! Op zaterdag 30 mei vindt de Museumnacht Leiden plaats. Tien verschillende musea gaan speciaal voor jou open vanaf 20:00 uur en blijven open tot 01:00 uur! Er is ook een speciale kindermuseumnacht die avond in Naturalis. Ga mee op expeditie! Een echte sensatie. Tijdens de Kindermuseumnacht is de binnenplaats van Naturalis het basiskamp. Een plek om te genieten van steengoede muziek en te smullen van de barbecue, broodjes en geroosterde marshmallows. In het museum ga je op expeditie. Wat komt daar eigenlijk allemaal bij kijken? Wat moet je weten, wat moet je kunnen? Leer de weg vinden in een donkere grot, test je kwaliteiten als woudloper en bewonder bizarre insecten. Dit programma start om 18:00 uur.

Ook in de andere musea zoals CORPUS 'reis door de mens', Museum De Lakenhal, Japanmuseum Sieboldhuis, Molenmuseum de Valk, Museum Volkenkunde, Museum Boerhaave, Erfgoed Leiden en omstreken, de oude Leidse Sterrewacht en De Hortus botanicus is genoeg te beleven! Bekijk alle activiteiten van de Leidse Museumnacht.

De Leidse Hofjesconcerten

Nog op zoek naar een leuke Pinkstertip? Bezoek dan een van de Leidse Hofjesconcerten. Een echte aanrader en geschikt voor alle leeftijden! In 25 verschillende hofjes treden in twee dagen tijd heel veel muzikanten op. Er zijn verschillende muziekroutes, zoals de jazz route, klassieke route, Spaanse route. Aan de Volksmuziekroute op 2e Pinksterdag, zijn dit jaar ook twee kindervoorstellingen toegevoegd:

  • Samuel de Zeehof: Samuel de Zeehof gaat over hond Malabu. Hij mag dan wel knuffelbaar, mooi bruin zijn en kunnen springen, toch zijn er een hoop dingen die hij niet kan en zijn vrienden wel. De Bij kan vliegen, De Giraf kan een glijbaan nadoen, De tweeling Beer kunnen broodjes smeren en De Schildpad kan meedoen aan een hardlooprace. Malabu, de hond, voelt zich dom en verdrietig. Tot zijn vrienden hem overtuigen dat ze allemaal veel van hem houden, gewoon omdat hij Malabu de hond is.
    De wonderbaarlijke reis van de hond Malabu is geschikt voor 2-6 jarigen en begint om 12:00 uur – 12:40 uur / 15:00 uur – 15:40 uur.
  • Kinderopera Dolleboelja: n deze spannende kinderopera is prinses Stefani tot over haar oren verliefd op de chef-kok van het kasteel, haar vader heeft alleen andere plannen voor de prinses en wil dat ze met Prins Knotsenstein trouwt. Kinderopera: Koninginnesoep 6+ begint om 13:00 uur – 14:00 uur / 15:00 uur – 16:00 uur.
Bekijk het programma van de Leidse Hofjesconcerten.

Beelden in Leiden

Als je toch in Leiden bent, loop dan ook even over de Hooglandse Kerkgracht! Een heel mooi, historisch stukje Leiden, waar nu ook nog eens prachtige beelden tentoongesteld staan, gemaakt door jonge kunstenaars. Zo loop je ineens in een beeldentuin! Beelden in Leiden.

Signatures Cultuurweken Leiden: meer activiteiten

  • De Leidse Olympus op 31 mei: De goden dalen af van de Burcht in Leiden tussen 21:00 uur – 23:00 uur. De beste dichters, schrijver en musici van ons vaderland spelen de sterren van de hemel (met o.a Huub van der Lubbe en Nico Dijkshoorn).
  • Schemerstad Leiden: overrompelend theater op bijzondere locaties vanaf het Leidse water. Een unieke manier om de Leidse historische binnenstad te beleven. Meer informatie over Schemerstad Leiden.
  • Slaap eens in een OpenluchtHotel: Leiden wordt omgetoverd dot het grootste pop-up hotel van Nederland: het OpenluchtHotel. Met in de avond het OpenluchtFestival en optredens. Meer informatie over het OpenluchtHotel.
  • Historische Openluchtbioscoop LIFF Summer Special: genieten van de beste films op het Pieterskerkplein. Van 3 tot en met 6 juni. Meer informatie over het LIFF
  • De Veenfabriek presenteert Tulpmania, een grootschalig muziektheaterproject inclusief diner. In Voorhout van 29 april tot en met 31 mei. Meer informatie over Tulpmania.
  • SummerJazz festival: op 6 en 7 juni kun je genieten in het Leidse Hout van heerlijke optredens van diverse artiesten! Naar de kaartverkoop voor SummerJazz festival.

Het programmaboekje met leuke kortingen is verkrijgbaar bij VVV Leiden en diverse winkels in de binnenstad. Ga naar de website voor meer informatie over de Signatures Cultuurweken!
Foto 2. Museumnacht Leiden.
Foto 3. De Koornbrug.
Foto 4. Beelden in Leiden.
Foto 5. Schemerstad.
Foto 6. Leidse hofjesconcerten.
Foto 7. Molen De Valk.
Foto 8. Stadhuis Leiden.
Foto 9. De Burcht (Leidse Olympus).

Laatst gewijzigd: 2015-05-23 20:23:38 · Gepubliceerd: 22 mei 2015 - 1682