Ontmoet de helden van de zee bij de Marinedagen 2015

Marinedagen 2015: ontmoet stoere zeebonken en spoor explosieven op

Bezoek de Marinedagen 2015 Nieuws door
Foto 1. Vergaap je aan stoere demonstraties van het Korps Mariniers! Foto: Ministerie van Defensie

archief oud artikel 3 juli 2015 Toerisme Den Helder, Noord-Holland Stap aan boord bij de marine en ontmoet de helden van de zee bij de Marinedagen 2015 in Den Helder. Vaar op zaterdag 5 juli en zondag 6 juli mee met een landingsvoertuig, zie hoe mariniers een gekaapt schip bevrijden en spoor explosieven op.

In de thuishaven van de Koninklijke Marine is het zaterdag 4 juli en zondag 5 juli één groot feest tijdens de Marinedagen 2015. Het Korps Mariniers bestaat namelijk 350 jaar! Net als hun wapenspreuk luidt het thema 'zo wijd de wereld strekt'. Hoe wijd dat wel niet is, dát zie je op het marineterrein - dat is opgesplitst in vier delen: nationale taken, internationale missies, maritieme instandhouding en ondersteuning en kennis en innovatie.

Tip: Speciaal voor de gelegenheid is het Marinemuseum tijdens de Marinedagen gratis te bezoeken.
Schiet met losse flodders en laat je camoufleren als een echte marinier

Stoere eenheden en demonstraties

Neem een kijkje aan boord bij de schepen en eenheden. Zij demonstreren maar al te graag hoe hun dagelijks leven eruitziet, en bij sommige demonstraties mag je zelfs meedoen! Kijk toe hoe het Korps piraten overmeestert, hoe een mijn op zee wordt opgespoord en zoek zelf naar explosieven met een metaaldetector. Maak ook kennis met duikers van de Defensie Duikgroep, die voor hun werk duikoperaties uitvoeren en explosieven opruimen onder water. Of de Unit Interventie Mariniers, de terreurbestrijdingseenheid van het Korps Mariniers!

Vaar mee en schiet met losse flodders

Vaar ook met de peddelboten van het Korps, een landingsvaartuig of een ander maritieme boot. Schiet met losse flodders, laat je camoufleren als een echte marinier en leg een survivalparcours op het water af. Luister naar de Marinierskapel die de muziek verzorgt én vergeet niet door een nachtkijker te turen. Kortom: beleef de marine en kom naar de Marinedagen!

Bezoekersinformatie Marinedagen 2015:

Marinedagen 2015 zijn zowel op zaterdag 4 juli als zondag 5 juli te bezoeken vanaf 9:30 uur in de Rijkszee- en Marinehaven in Den Helder. Op zaterdag gaan de poorten weer dicht om 18:00 uur, op zondag is het einde van de Marinedagen om 17:00 uur. Bekijk snel het volledige programma van de Marinedagen.
Foto 2. Maak kennis met stoere zeebonken bij de Marinedagen 2015. Foto: Ministerie van Defensie
Foto 3. Kijk niet alleen hoe anderen explosieven opsporen: je mag ook zelf aan de slag! Foto: Ministerie van Defensie
Foto 4. Zie hoe het Korps Mariniers piraten overmeestert. Foto: Ministerie van Defensie

Laatst gewijzigd: 2015-07-03 16:11:35 · Gepubliceerd: 2015-07-03 15:29:40 - 774