Wie gaat het snelst tijdens Drag is Back 2015?

Bekijk de spannende race met auto's en motorfietsen

Bezoek Drag is Back 2015 Nieuws door
Foto 1. Bekijk de dragrace met motoren. Foto: Youtube.

archief oud artikel 7 juli 2015 Sport Drachten, Friesland Weleens iemand zien dragracen? Nee? Tijd voor een bezoek aan Drag is Back 2015! Plof op vrijdag 10, zaterdag 11 of zondag 12 juli lekker neer op de grote tribune en bekijk welke dragracer het snelste is!

Wie is de snelste?

Voor twee weken lang verandert de Airstrip van Vliegveld Drachten in een ware Dragstrip. Inclusief tribune, pit-area, feesttent en alles wat nodig is om de vonken er vanaf te laten vliegen! Op vrijdag en zaterdag vinden op het terrein de kwalificaties plaats. Hierbij rijden de deelnemers zo snel mogelijk om zich op hun allerbest te kwalificeren voor de finales op zondag.

Ontmoet je favoriete teams in de pit-area

Dragracen, wat is dat eigenlijk?

Bij dragracen nemen twee racemonsters het tegen elkaar op in de strijd om de snelste rit. Wie het eerst de vastgestelde afstand aflegt wint! Dragracen kan met motorfietsen en met auto's, die tijdens Drag is Back dus ook beiden aan de start verschijnen.

Hapje, drankje en een feestje

Ga zitten op de grote tribune en geniet van het spektakel op de racebaan. Tussendoor loop je rond door de pit-area, kun je het echte dragracen meemaken en natuurlijk je favoriete teams gaan bezoeken. Op Drag is Back krijg je zeker geen knorrende maag. De catering zorgt voor lekkere maaltijden, hapjes en drankjes. Op zaterdagavond is het tijd voor een feestje dus iedereen die zin heeft: haast je naar de feesttent!

Praktische informatie

Drag is Back is te bezoeken op vrijdag van 8:00 uur tot 22:00 uur, op zaterdag van 8:00 uur tot 1:00 uur en op zondag van 9:00 uur tot 19:00 uur. Er is parkeergelegenheid aan de overzijde van de weg waar het evenement plaatsvind.
Foto 2. Met piepende banden naar de eindstreep. Foto: Youtube.
Foto 3. Klaar voor de start: de auto's zoeven over het parcours! Foto: Youtube.
Foto 4. Vanaf de tribune kun je alles op het parcours precies volgen. Foto: Youtube.

Laatst gewijzigd: 2015-07-08 13:18:08 · Gepubliceerd: 2015-07-07 11:27:36 - 855