Dagje uit dit weekend

Vijf tips voor een dagje uit in het weekend

Wat is er nog meer te doen dit weekend? Redactioneel door
Foto 1. Supersnelle mega-attracties en nostalgische attracties van vroeger: Park Hilaria heeft het allemaal in huis! Foto: Park Hilaria

archief oud artikel 30 juli 2015 Toerisme Dit weekend swing je de pan uit met de vijf leukste uitjes voor dit weekend. Bezoek een bonte kermis, een kleurig festival of een Frans aandoende curiosamarkt. Het Rijksmuseum en de Deventer Boekenmarkt zijn er voor de mensen die iets meer rust zoeken. Alhoewel... Bekijk snel wat jij gaat doen!

Bonte kermis in Eindhoven

EINDHOVEN - De zomer beleeft haar hoogtepunt tijdens Park Hilaria 2015, een megagrote kermis in de binnenstad van Eindhoven. Hier geniet je van spectaculaire kermisattracties én nostalgische attracties. Ook de mascotte Larie de Kanarie is aanwezig om de kinderen te vermaken. Straattheater, live muziek en leuke eettentjes: zo maak je van een kermisbezoekje een hele dag uit!

Park Hilaria 2015, van 31 juli tot en met 9 augustus 2015.

Boeken snuffelen in Deventer

DEVENTER - Het is de grootste van Europa en ze zijn er dan ook trots op: de Deventer Boekenmarkt! Een heerlijk dagje uit voor boekenwurmen en -verzamelaars, van wie de eersten om 7:00 uur al aanwezig zijn. Langs een route van zes kilometer vind je duizenden boeken in alle denkbare categorieën. Rondom de kramen is er van alles te doen: muziek, optredens, exposities en culturele activiteiten.

Deventer Boekenmarkt, op zondag 2 augustus 2015, van 9:30 uur tot 17:30 uur.

Poeder gooien in Groningen

GRONINGEN - Laat het kind in je los tijdens het Indicolor Festival! Voor de derde keer wordt dit volksfeest in het Groninger park georganiseerd: goede housemuziek, veel springkussens, gooien met gekleurd poeder. Een optimale Indi-beleving voor iedereen die de sleur van alledag even achter zich wil laten.

Indicolor Festival, zaterdag 1 augustus 2015, van 15:00 uur tot middernacht.

De mooiste curiosa in Zeist

ZEIST - Slot Zeist is het prachtige decor van de Curiosamarkt die daar dit weekend wordt gehouden. Waan je in de Franse kunstenaarswijk Montmartre, met al die kunstzinnige mensen, tientallen gezellige kraampjes en de prachtige spullen! Een heerlijke markt voor verzamelaars!

Curiosamarkt op Slot Zeist, op zondag 2 augustus. Te bezoeken van 9:00 uur tot 16:30 uur.

Gay Pride in het Rijksmuseum

AMSTERDAM - Amsterdam kleurt roze tijdens de Gay Pride, maar het Rijksmuseum ook! Dwaal dwars door de collectie heen tijdens de interessante rondleiding Roze in het Rijks. Maak een reis door de geschiedenis van de homoseksualiteit in ons land en ontdek verrassende dingen!

De rondleiding Roze in het Rijks wordt dagelijks twee keer gegeven tussen 29 juli en 2 augustus 2015. Alleen zondag 2 augustus is er slechts één sessie.

Foto 2. Naar de kermis is in Eindhoven een compleet dagje uit! Foto: Park Hilaria
Foto 3. Snuffel op je gemak tussen de duizenden boeken. Foto: Deventer Boekenmarkt
Foto 4. Laat het kind in je los tijdens dit ongedwongen volksfestival. Foto: Indicolor Festival
Foto 5. Een heerlijke markt voor verzamelaars. Foto: Curiosamarkt Slot Zeist, Organisatiebureau Van Aerle

Laatst gewijzigd: 2015-08-03 12:01:46 · Gepubliceerd: 2015-07-27 11:13:48 - 789