1

Wat te doen in de herfstvakantie 2015?

De leukste dagjes uit in de herfstvakantie

Dagje uit in de herfstvakantie Redactioneel door
Foto 1. Laat je betoveren door kunst en cultuur op Festival De Betovering! Foto: Aaipet, Kamerich Budwilowitz

archief oud artikel 15 oktober 2015 Cultuur Landelijk Sta oog in oog met Peter en de Wolf, ontmoet feeën en heksen of waag een betoverend dansje. Het belooft een sprookjesachtige herfstvakantie te worden; dus ga er lekker op uit! DagjeWeg.NL geeft alvast vijf tips.

Festival De Betovering

's GRAVENHAGE / DEN HAAG - Dansvoorstellingen, theater, workshops; maar ook spannende films en proeflessen muziek. Meer dan vierhonderd activiteiten bevolken het programma van Festival De Betovering! Het internationale kunstfestival voor kinderen van twee tot en met twaalf jaar is van vrijdag 16 oktober tot en met zondag 25 oktober weer in de hofstad te vinden. Maak heuse schaduwtheater, knuffel Studio Schaap en ontdek welk instrument jij het allerleukst vindt.

Cinekid Festival

AMSTERDAM - In de Amsterdamse Westergasfabriek en in 35 filmtheaters door heel Nederland barst zaterdag 17 oktober het feest weer los: het is de 29ste editie van het Cinekid Festival! Meer dan honderd films en televisieprogramma's, bijzondere games en workshops kinderen van vier tot en met veertien jaar tot en met vrijdag 23 oktober bezig. In de grootste digitale speeltuin ter wereld, het Medialab, betreed je 3D-werelden, speel je met de nieuwste apps en programmeer je erop los.

Bekijk een impressie:

Sprookjesfestival

ARNHEM - Doe mee aan een workshop dansen, ontmoet Rupsje Nooitgenoeg of zing mee met echte zeemeerminnen. Laat je inspireren op het Sprookjesfestival 2015 van zaterdag 24 oktober tot en met zondag 1 november! Er staan op verschillende locaties in heel Arnhem iedere dag wel spraakmakende kindervoorstellingen op het programma. Overal duikt het thema Feeën en feeksen op. Bekijk snel het programma en veel plezier!

Rondje Zuiderzee

ENKHUIZEN - Doe mee aan de Volendammer karaoke, richt een Hindelooper interieur in en test je kennis tijdens een heuse quiz! Reis rondom de Zuiderzee in het Zuiderzeemuseum! Werp ook een tros als een heuse matroos, verkleed je als een inwoner van Marken of pimp een klomp. Naast de vaste tentoonstelling zijn er allerlei leuke herfstvakantie-activiteiten.

Peter en de Wolf in Museum Speelklok

UTRECHT - Ga op avontuur en ontmoet de dappere Peter, de Wolf en twee reusachtige dansorgels van zaterdag 17 oktober tot en met zondag 25 oktober. Vier de herfstvakantie in Museum Speelklok, waarvandaan theatermaker Kim Arnold je iedere dag om 14: 15 uur mee op reis neemt. Zo beleef je het bekende sprookje van Prokofjev op een hele andere manier.

Tipperdetiptip, ook leuk:
Foto 2. Beleef het Sprookjesfestival! Foto: Debby Gosselink, via Sprookjesfestival

Laatst gewijzigd: 2015-10-15 10:16:48 · Gepubliceerd: 15 oktober 2015 - 2594