1

Vijf knusse kerstmarkten deze winter

Tijd voor kerst! Bezoek een kerstmarkt

Bekijk meer kerstmarkten Nieuws door
Foto 1. Genieten van glühwein en warme chocolademelk op de kerstmarkt. Foto: Pexels.com, CC0 License.

archief oud artikel 5 november 2019 Toerisme Landelijk De pepernoten lagen in de zomervakantie alweer in de winkels, stiekem neurie je al maanden kerstliedjes op de fiets en je verlangen naar warme chocolademelk wordt steeds groter en groter. De mooiste tijd van het jaar komt er weer aan! Wij kijken er al sinds vorige kerst naar uit en zochten deze gezellige kerstmarkten voor je op.

Gezelligheid in de grot

Tijdens de kortste dagen van het jaar staat Valkenburg volledig in het teken van kerst. Honderden kraampjes, duizenden lichtjes én een ondergrondse kerstmarkt maken dit Limburgse stadje tot een waar walhalla voor de echte kerstliefhebber. Voor de kerstmarkt in de Gemeentegrot worden de mergelgangen omgetoverd in een winterparadijs. Geniet in alle hoeken en nissen van de mooie decors en de stands vol met kerstcadeaus. Wanneer je even wil stilstaan bij het Bijbelse kerstverhaal dan kan dat bij de Kerstminiaturen in MergelRijk waar een dertig meter lang diorama het kerstverhaal uitbeeldt. Zie ook hoe de Zandtovenaar de mooiste kunstwerken van mergelzand maakt of doe de dino-speurtocht door de gangen. Tot slot is er elke woensdag- en elke zaterdagavond de Christmas Fairytales Parade. Dan trekt een sprookjesachtige en feestelijk verlichte optocht door Valkenburg. Van 16 november tot en met 28 december 2019.

Magie in de Martinikerk

De Kerstmarkt Groningen brengt kerstmagie in het hart van de stad: de Martinikerk. Met kraampjes met kerstspullen en lekker eten en drinken, een speciale kidscorner én een bezoekje van de kerstman himself. Je hoeft niet per se de grens over om van het ultieme kerstsfeertje te genieten! De markt is een podium voor lokale ondernemers en echt Grunningse delicatessen. Kom alleen al even kijken om de Martinikerk in winterse sferen te bewonderen. Tijdens de markt is er een lichtshow op de gebrandschilderde ramen. Magisch! Op 14 december 2019. Toegang is gratis.

Feestelijke fair voor het kasteel

Waarom wachten tot december met een kerstmarkt? In Haarzuilens kan het al in november! Struin langs de 220 kramen op de Country & Christmas Fair in de tuinen van Kasteel De Haar met onder meer brocante, outdoorkleding, wijnen en kerstcadeaus. Elke bezoeker wordt verwelkomd met pianomuziek Groot nieuws voor de kinderen: ook de Kerstman komt langs en hij neemt sneeuwpop Olaf uit Frozen mee! Kinderen met wensen mogen hun wensen achterlaten in een speciale 'wensenbus'. Een paar wensen worden ook in vervulling gebracht! Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Voor volwassenen zijn er zowel dag- als avondtickets verkrijgbaar. Van 19 tot en met 24 november 2019.

Zonder Dickens geen kerst

Het Dickens Festijn in Deventer behoort tot de kerstklassiekers van Nederland. Eigenlijk geen kerstmarkt, maar een complete kerstbeleving. De stad is compleet in Dickens sferen gehuld. Ontmoet 900 verschillende figuren uit de romans van Charles Dickens: van de gierige Scrooge tot deftige kantoorklerken, ijverige handwerkers en brutale straatschoffies. Volg je neus naar de kraampjes met gingerbread, punch en gepofte kastanjes. De combinatie van de acteurs met het sfeervolle decor van de Deventer binnenstad maakt het Dickens Festijn tot een waar winters theaterspektakel in de open lucht. Toegang is gratis, maar hou wel rekening met de wachtrij bij de ingang. Op 14 en 15 december 2019.

Kerst in de dierentuin

Duitsland is beroemd om zijn kerstmarkten. Geniet in Aken of Münster op een Weihnachtsmarkt van glühwein, peperkoek en warme worsten. Wil je iets anders? Vier kerst tussen de dieren! Het kan op de kerstmarkt in het Tierpark Nordhorn, op een kwartiertje rijden van Enschede. Ook hier kun je genieten van warme chocolademelk, braadworst, wafels én een kerststal met het kindeke Jezus. Een kerststal zonder dieren, is natuurlijk als een kerstboom zonder piek. In Nordhorn mag je daarom de geiten, schapen en varkens aaien. Op Twee zondagen komt de Kerstman langs en voor de kinderen heeft hij kleine cadeaus in zijn knapzak. Wanneer je voor 16:00 uur komt dan gelden de normale dierentuintarieven. Kom je na 16:00 uur dan is de entree slechts € 2,-. Van 6 tot en met 15 december 2019.

Meer winterse dagjes uit

Foto 2. De kleurrijke Christmas Fairytale Parade maakt van Valkenburg een echte sprookjesstad. Foto: Ad Utens.

Laatst gewijzigd: 2024-01-08 11:39:22 · Gepubliceerd: 5 november 2019 - 30461