1

Dagje uit dit weekend

Kies uit de vijf leukste uitjes van dit weekend

Waterliniemuseum Fort bij Vechten Redactioneel door
Foto 1. Whoehoe! Fris je wintersportskills op bij Skidôme Terneuzen. Foto: Skidôme Terneuzen

archief oud artikel 6 oktober 2015 Toerisme Een splinternieuw museum, levensgrote dinosauriërs en een spectaculaire tentoonstelling in Rotterdam. Jij vraagt je af wat je moet gaan doen dit weekend? Nergens voor nodig. Kies uit de Weekend Top 5 en ga op pad!

Griezelen met Dino's in Burgers' Zoo

ARNHEM - Een leeuw is best indrukwekkend en ook de olifanten mogen er wezen. Maar vanaf 10 oktober heeft Burgers' Zoo wel heel indrukwekkende beesten in huis. Verspreid door het hele park vind je metershoge dinosauriërs, sommige wel zeven meter groot! De meeste kunnen bewegen en vanaf 18:00 uur zet de verlichting hun imposante verschijning kracht bij. Dino's in the Zoo in Burgers' Zoo is te zien tot 1 november 2016.

Grootste tentoonstelling over hoeren en boeren

ROTTERDAM - Ironie en zelfspot vieren hoogtij bij Van Bosch tot Bruegel in Museum Boijmans Van Beuningen. Zwaaiden eens religieuze voorstellingen en portretten de scepter in de schilderkunst, dat patroon wordt rond 1500 doorbroken als kunstenaars het dagelijks leven als onderwerp ontdekken. Jheronimus Bosch, Pieter Bruegel en onbekendere meesters als Jan Sanders van Hemessen nemen het penseel ter hand, schilderen karakteristieke situaties van dronkenlappen, kwakzalvers en hoerenlopende monniken en veroorzaken daarmee een heuse revolutie! Met Van Bosch tot Bruegel heeft Museum Boijmans een primeur: nooit eerder was er een tentoonstelling met topwerken uit de periode vanaf de zestiende eeuw rond dit thema te zien.

Splinternieuw: Waterliniemuseum

BUNNIK - Waterliniemuseum Fort bij Vechten is een splinternieuw museum! Op het mooie Fort bij Vechten zie je precies hoe de Nieuwe Hollandse Waterlinie werkt en waarom deze linie ooit is aangelegd. Als de enorme maquette onder water loopt, krijg je een levendig beeld! En door een virtual reality-bril vlieg je als het ware over de hele linie. Tijdens het openingsweekend kunnen bezoekers aansluiten bij een rondleiding, genieten van een muzikale theatervoorstelling en over de fortgracht tokkelen!

Klaar voor de wintersport?

TERNEUZEN - De blaadjes vallen en sommigen dromen alweer van vallende sneeuwvlokjes. Het liefst in de wintersportgebieden natuurlijk! Wintersporters kunnen vast in de stemming komen tijdens de Open Dagen in Skidôme Terneuzen en zich voorbereiden op de sneeuwhellingen. Neem een proefles met 50% korting of doe mee met een clinic freestylen of big airbag. Alles om je skills op te vijzelen! En op de wintersportbeurs liggen de nieuwste wintersportspullen te wachten, zodat je helemaal in stijl van de bergen roetsjt.

Spot de nieuwste kampeertrends

UTRECHT - Oelala, la douce France! Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs, van 7 tot en met 11 oktober, staat de tarte tatin op je te wachten en begint de dag goed met allerlei Franse delicatessen. Alles staat in het teken van Frankrijk op deze beurs, waar de kampeertrends van het komende seizoen uit de doeken worden gedaan. Check de nieuwste caravans en vergaap je aan luxueuze campers. Je kunt zelfs een proefritje maken om te testen of je wel veilig met deze monsters de weg op kan. Voor wie het liever wat eenvoudiger houdt is er een mooi fietsparcours om de E-bike uit te testen.

Foto 2. Bewonder levensgrote dino's in Burgers' Zoo! Foto: Theo Kruse / Koninklijke Burgers' Zoo
Foto 3. Jheronimus Bosch, Hooiwagen-triptiek (geopend), ca.1515. Paneel, 133 x 100 cm (middenpaneel), 147 x 56 cm (zijpanelen). Collectie: Madrid, Museo Nacional del Prado.
Foto 4. Waterliniemuseum Fort bij Vechten / Fotografie: Luuc Jonker
Foto 5. Waterliniemuseum Fort bij Vechten / Fotografie: Luuc Jonker
Foto 6. Nieuwe campers kijken op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Foto: Jaarbeurs Utrecht

Laatst gewijzigd: 2015-10-10 21:28:12 · Gepubliceerd: 6 oktober 2015 - 982

Activiteiten Waterliniemuseum Fort bij Vechten

Nu te bezoeken

Bezoek Markiezenhof Bergen Op Zoom


Museum het Markiezenhof en Museum Tongerlohuys bundelen hun krachten om het verhaal van het kasteel te vertellen, teruggaand tot de twaalfde eeuw.

Vanaf morgen te bezoeken

Lezing: Waterlinie Geheimen & Historie


Lezing: Waterlinie Geheimen & Historie

Vanaf volgende week te bezoeken

Verhalen komen tot leven...Bunkertocht

 
Tijdens de Bunkertocht van circa n uur vertelt onze gids hoe 250 Duitse militairen tijdens de oorlog op deze plek hebben gewerkt en geleefd.