Wauw! Reuzenpanda's in Ouwehands Dierenpark

Op avontuur in Ouwehands Dierenpark Rhenen | Nieuws door Coby Boschma

Panda's Wu Wen en Xing Ya verhuizen naar Rhenen

28 oktober 2015ToerismeRhenenEr zijn al ontzettend veel exotische dieren te bewonderen in Ouwehands Dierenpark Rhenen, maar nu komen daar ook nog eens twee reuzenpanda's bij! Een mannetje en een vrouwtje: wie weet het begin van een panda-romance en een lieve babypanda!

Vanaf september 2016 zie je zo'n beestje in Rhenen. Maar dan wel een stuk groter.
Foto: Flickr / CC BY 2.0
Foto 1. Vanaf september 2016 zie je zo'n beestje in Rhenen. Maar dan wel een stuk groter. Foto: Flickr / CC BY 2.0

Mag ik je panda lenen?

De reuzenpanda's heten Wu Wen (het mannetje) en Xing Ya (het vrouwtje). Wu Wen betekent 'mooie krachtige wolk' en Xing Ya betekent 'elegante ster'. Een match made in heaven, zou je kunnen zeggen! De beesten zijn leenpanda's: Wu Wen en Xing Ya zijn eigenlijk nog steeds van China, maar mogen tijdelijk in Ouwehands Dierenpark Rhenen blijven. Ze krijgen hun eigen stulpje Pandasia, een verblijf met een Chinese uitstraling. Daar zijn ze vanaf het voorjaar in 2017 te bewonderen.

Bekijk aanbiedingen en bestel tickets voor de leukste dierentuinen!

Schattig maar levensgevaarlijk

Echte knuffelbeesten zijn de reuzenpanda's niet. Ze kunnen wel honderd kilo zwaar worden, hebben gigantische klauwen en bijten met gemak een hard stuk bamboe doormidden. Door die bamboe wordt het verblijf van de panda's in Rhenen een duur grapje: een panda eet gemiddeld vijftig kilo bamboe per dag! Dat kost een hoop geld om te regelen. Het heeft dus wat voeten in de aarde, maar dan heb je wel de kans om echte reuzenpanda's in Nederland te bewonderen. En wie weet kunnen we een paar maanden later de Wu Wen en Xing Ya feliciteren met de komst van hun eigen minipanda!

Dagjes uit naar andere dierentuinen

Er zijn genoeg andere dierentuin-tips waar je in de tussentijd van kunt genieten! Bewonder leeuwen, lynxen, wolven en meer in GaiaZOO in Kerkrade. Je ziet er dieren van over de hele wereld en er is een enorme binnenspeelplaats voor kleine kinderen: de DinoDome.

Wist je dat kalkoenen enorm van knuffelen houden? Je kunt het ervaren bij Dierenpark Amersfoort, waar ze op de kinderboerderij loslopen. Breng een bezoekje aan de apen, olifanten en andere mooie dieren. Je hebt er ook een DinoPark, waar je spannende avonturen meemaakt en je je eventjes in Jurassic Park waant. Enthousiast? Bestel hier gelijk je kaartjes, met korting!

Volgend jaar zie je nog meer mooie dieren in Ouwehands Dierenpark Rhenen.
Foto 2. Volgend jaar zie je nog meer mooie dieren in Ouwehands Dierenpark Rhenen.
Een groep ringstaartmaki in Dierenpark Amersfoort.
Foto 3. Een groep ringstaartmaki in Dierenpark Amersfoort.
In GaiaZOO bewonder je dieren van over de hele wereld.
Foto 4. In GaiaZOO bewonder je dieren van over de hele wereld.
Laatst gewijzigd: 2017-01-11 10:45:16 · Gepubliceerd: 2015-10-28 09:39:26 - 1561