1

Nieuw: musical in 3D

3D-musical Sky volgt ANNE op in Theater Amsterdam

Theater Amsterdam Nieuws door
Foto 1. Theater Amsterdam is het enige theater wat gebouwd is voor SceneAround, waarbij het publiek op een draaiende tribune zit. Foto: https://www.flickr.com/photos/o_0/20856749482, CC BY 2.0

archief oud artikel 12 november 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland In de bioscoop kijken we er niet meer van op, maar voor het theater is 3D nieuw! Vanaf april 2016 is er voor het eerst in Nederland een 3D-musical te zien. In Theater Amsterdam staan dan de eerste voorstellingen van de musical SKY op het programma.

Musicals zijn razend populair, zo blijkt uit het succes van producties als ANNE en de onbetwiste nummer één Soldaat van Oranje. Van dezelfde producenten komt de nieuwe musical SKY, die vanaf april 2016 te zien is in Theater Amsterdam. Robin de Levita was het brein achter de draaiende tribune van Soldaat van Oranje en het decor wat in 360 graden om de tribune heen staat. Een spectaculair bedenksel, waardoor het publiek nog dieper het verhaal in duikt. Voor de musical ANNE verrees op zijn aanwijzingen Theater Amsterdam met decors om het publiek heen. En nu verschijnt in datzelfde theater de musical SKY.

Musical in 3D

Samen met Marco Borsato en John Ewbank stort Robin de Levita zich in het 3D-avontuur wat SKY heet. Ofwel, storten? Het drietal werkt al een aantal jaren aan de musical, die het publiek een bijzondere 3D-wereld belooft. Het verhaal gaat over het tienermeisje SKY, wat in haar dagelijks leven te maken heeft met typische tienerproblemen. Maar in haar dromen heeft ze de kans om haar problemen op te lossen. En het is deze droomwereld die door de 3D-techniek tot leven wordt gewekt.

John Ewbank en Marco Borsato

De bekende songwriter John Ewbank is co-producent en songwriter van SKY. Hij neemt alle liedjes voor zijn rekening. Marco Borsato, de derde partij in de productie van SKY, spreekt zijn verwachtingen uit: "De combinatie van het verhaal, de liedjes en de beleving belooft het publiek een waar spektakel te brengen." Wij zijn benieuwd!

Wij zochten voor dit seizoen de leukste musicals uit. Lees: Vijf musicals om je op te verheugen!
Foto 2. Bekijk de 3D-musical SKY in Theater Amsterdam.

Laatst gewijzigd: 2015-11-12 22:32:41 · Gepubliceerd: 12 november 2015 - 738