1

Feel good filmfestival SuikerZoet in Schiedam

Lach, huil en zwijmel bij meer dan honderd gratis films op unieke locaties!

SuikerZoet Filmfestival 2015 Nieuws door

archief oud artikel 25 november 2015 Toerisme Schiedam, Zuid-Holland Lekker zwijmelen, hardop lachen of stiekem stilletjes snikken - maar wel met een fijn gevoel de bioscoopzaal uit. Dat is het idee achter SuikerZoet Filmfestival, waar mooie verhalen over mensen centraal staan in de breedste zin van het woord. Bekijk vanaf donderdag 26 tot en met zondag 29 november ruim honderdtwintig films op verschillende bijzondere locaties in Schiedam, helemaal gratis!

Films over mensen

Kies op het SuikerZoet Filmfestival uit honderdvijfentwintig oude en nieuwe films uit binnen- en buitenland in allerlei genres voor jong en oud. Alle films op het festival zijn gratis te bekijken en hebben iets met elkaar gemeen. Organisator Edwin Spek: "Het zijn allemaal films over mensen die iets te overwinnen hebben. Hetzij in de liefde, hetzij in hun leven." Het filmfestival biedt een hoop feel good films, maar ook dramatische verhalen met een romantisch randje. Edwin: "Je mag met een grote glimlach de deur uit, maar ook in diepe treurnis. De ultieme SuikerZoet film? 'Danny Collins' en 'Boychoir' zijn toch ook wel onvervalst SuikerZoet materiaal."

Unieke filmervaringen

Ontdek Schiedam door van film naar film naar speciale locaties door het centrum te reizen. Bekijk bijvoorbeeld 'Boychoir' - een film over een jongetje dat prachtig kan zingen - in de Westvestkerk. "De kerk met de mooiste akoestiek. Daar komt de film het meeste tot zijn recht, dat maakt het kijken extra speciaal," aldus Edwin. Na een film nog gezellig napraten of alle emoties van je afdansen? Het hele festival lang is er extra entertainment zoals talkshows, liveoptredens van singer-songwriters en afterparty's. Dit jaar is alweer de elfde editie. Edwin: "We zijn het best bewaarde filmfestival-geheim van Nederland."

Check je stoel

Wat het festival ook erg speciaal maakt, is dat het helemaal gratis is. Je kunt geen stoelen reserveren, dus vol is vol. Wil je niet bij een volle zaal aankomen? Gebruik dan de online stoelen checker. Als je op je telefoon de website opzoekt en een film intikt, zie je hoeveel stoelen er live nog vrij zijn. Vol? Dan kun je nog een andere film uitkiezen en kom je niet voor verrassingen te staan. Nou ja, misschien één verrassing dan: in het weekend wordt op verschillende punten in de stad als extraatje gratis popcorn uitgedeeld.

Kijk je liever naar documentaires? Ontdek het International Documentary Film Festival Amsterdam.
Foto 1. Het filmfestival is helemaal gratis te bezoeken.
Foto 2. Bekijk oude en nieuwe films uit binnen- en buitenland.

Laatst gewijzigd: 2015-11-25 09:03:41 · Gepubliceerd: 25 november 2015 - 264