Smul van de feestdagen op het Allerhande Kerstfestival

Voor een heerlijke kerst om nooit te vergeten!

Allerhande Kerstfestival Gesponsorde bijdrage door
Foto 1. Nagerechten, chocolade, koekjes en meer zoetigheid: geniet van de feestdagen! Foto: Allerhande Kerstfestival.

archief oud artikel 30 november 2015 Toerisme Utrecht, Utrecht Proef de sfeer, gezelligheid en natuurlijk al het heerlijke eten op het Allerhande Kerstfestival! Lekker eten en drinken van echte chef-koks en sommeliers en extra veel winterpret. Slenter langs de vele standjes en stalletjes en doorloop het hele kerstmenu. Met alle tips van slagers, kaasboeren en groenteboeren van Albert Heijn maak je thuis het ultieme kerstdiner.

Van simpele snack tot luxe dessert

Heerlijke kerstproducten proeven en nieuwe gerechten ontdekken. Het Allerhande Kerstfestival in het Spoorwegmuseum in Utrecht is vanaf 11 tot en met 13 december een voedselparadijs voor de feestdagen. Kerstontbijtjes, taarten, indrukwekkende hoofdgerechten: hoe maak je het menu deze kerst extra lekker én makkelijk? Terwijl je van alles proeft, krijg je tips van slagers, groenteboeren en kaasboeren van Albert Heijn. Leer van een professional hoe je zelf een kaasplankje samenstelt. Welke drankje gaat daar het beste bij? Wijnboer Ilja Gort leert je alles over verschillende wijnen. Wil je indruk maken op je gasten tijdens het kerstdiner? Karin Luiten, bekend van 'Koken met Karin', laat zien hoe je in een handomdraai een kleurrijke en vrolijke feesttafel creëert. Een smaakvolle dag boordevol inspiratie voor je eigen kerstmenu!

Knoop zelf het schort voor

Op het foodfestival zijn allerlei chef-koks en experts aanwezig die je de hele dag door verwennen met lekkere hapjes, handige tips en kookdemonstraties. Presentatrice en foodblogger Miljuschka Witzenhausen laat zien hoe je de lekkerste toetjes maakt voor kinderen. Chef-kok Jan Smink van De Librije - een toprestaurant in Zwolle - geeft je ook een kijkje in zijn keuken. Hij gaat typisch winters gekruid stoofvlees maken en vertelt hoe je het zelf thuis na kunt maken. Chef-kok Herman den Blijker maakt een origineel kerstgerecht met bonen. Behalve proeven en leren van de culinaire crème de la crème, steek je zelf ook de handen uit de mouwen! Op het festival kun je je ter plekke inschrijven voor verschillende workshops, zoals cupcakes versieren en koekjes glazuren. Of leer tijdens een demonstratie hoe je een kalkoen vult.

Samen schaatsen

Op het Allerhande Kerstfestival staat winterpret ook centraal, zoals bij de feestdagen hoort. Geniet van koek-en-zopie voordat je de schaatsen onderbindt en de ijsbaan trotseert! Je eigen schaatsen mag je thuislaten: op het festival kun je gratis schaatsen huren. Van al die gerechten en hapjes krijg je ook genoeg energie om te dansen op de gezellige livemuziek. Liever eventjes bijkomen? Kijk samen naar een chocoladeshow van chocolatier Dominique Persoone uit België, of beleef een wintersprookje tijdens de voorstelling van de Efteling Sprookjesboom.

Foto 2. Het foodfestival is in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 3. Van voorgerecht tot nagerecht: smul van de lekkerste hapjes en drankjes! Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 4. Haal alles voor een lekkere kerst in huis, volg een workshop en beleef winterpret voor het hele gezin! Foto: Allerhande Kerstfestival.
Foto 5. Hoe vul ik een kalkoen? Volg een demonstratie en verras vrienden en familie met een professioneel kerstdiner. Foto: Allerhande Kerstfestival.

Laatst gewijzigd: 2015-12-02 08:49:48 · Gepubliceerd: 30 november 2015 - 538