Dagje uit dit weekend

Wat zijn jouw plannen voor dit weekend? Bekijk deze leuke tips!

Dagjes uit op DagjeWeg.NL Redactioneel door
Foto 1. Spring het regenachtige weekend in bij indoor trampolinepark Jumpsquare. Foto: Jumpsquare.

archief oud artikel 4 februari 2016 Toerisme Landelijk Wat ga jij dit weekend doen? Binnen jumpen, buiten feesten of gratis naar een nieuw museum? Wij zochten de vijf leukste uitstapjes voor dit weekend voor je op en bij sommige krijg je via DagjeWeg.NL Tickets nog korting ook. Fijn weekend!

Een keigoed feestje

DEN BOSCH - Dit weekend is het feest! Je kunt er niet omheen: carnaval is eindelijk hier! Alle zuiderlingen die hier maanden naar toe leven, gaan dit weekend massaal verkleed de straat op. Bekijk hier alle do's en don'ts als carnavalstoerist in Oeteldonk. Is Den Bosch niet om de hoek? Er zijn allerlei steden waar carnaval wordt gevierd. Bekijk een overzicht van de leukste optochten in Nederland. Veel plezier - en kleed je warm aan, het wordt stormachtig weer.

Binnen jumpen

NIEUWEGEIN - Geen zin om storm, regen en kou te trotseren? Bij Jumpsquare kun je lekker warm binnen springen op trampolines, jumpen over obstakels, proberen te balanceren boven een bak met schuimrubber en ga zo maar door. Een dag vol adrenaline en sportieve trucjes in het grootste indoor trampolinepark van Europa. Ideaal: als je het na afloop een beetje warm hebt van al je inspanningen, kun je bij Jumpsquare ook gewoon eventjes douchen. Bestel kaartjes voor Jumpsquare via DagjeWeg.NL Tickets en krijg 15% korting per persoon!

Gratis naar het museum

ROTTERDAM - Het Museum Rotterdam heeft na drie jaar van wisselende locaties door de stad een nieuwe en vaste locatie: het Timmerhuis. En vanaf zaterdag 6 februari is de feestelijke opening! Iedereen mag op zaterdag 6 en op zondag 7 februari overdag gratis naar binnen. Laat je scannen door een 3D-printer, bekijk dansoptredens en werp als eerste een blik op de exposities! 's Avonds zijn er exclusieve rondleidingen en op zondag begint de dag met een feestelijke brunch.

De wereld van Nijntje

UTRECHT - Het beroemdste konijntje: dat is Nijntje! Zaterdag 6 februari opent het nijntje museum voor het eerst haar deuren voor grote en kleine bezoekers. Kinderen leren in het museum spelenderwijs de wereld kennen. Bezoek het huis van Nijntje, speel spelletjes, ontdek alle diersoorten in de dierentuin en leer waar een museum nou eigenlijk voor dient. Je kunt zelfs je eigen creaties maken in de stijl van Dick Bruna! Stap de wereld van Nijntje en haar vriendjes binnen!

Het oude Amsterdam

AMSTERDAM - De Amsterdamse grachten zijn wereldberoemd en al honderden jaren oud. Vroeger reden er koetsen over de bruggetjes, liepen vrouwen in grote rokken langs het water en verkochten handelaars hun voorraad vanaf een bootje. In Museum Het Grachtenhuis ontdek je alles over het Amsterdam van vroeger. Het museum zit aan de Herengracht in een grachtenpand uit de achttiende eeuw. Wanneer je door de oude vertrekken aan de grachten loopt, is het alsof je terug in de tijd reist en bij het ontstaan van de grachten bent. Bestel tickets via DagjeWeg.NL Tickets en krijg korting en een gratis Grachtengids!

Foto 2. In het nijntje museum ontdekken kinderen spelenderwijs de wereld om hen heen. Foto: Emmely van Mierlo en Corné Clemens.
Foto 3. Reis terug naar het oude Amsterdam en leer alles over de grachten. Foto: Museum Het Grachtenhuis.

Laatst gewijzigd: 2016-02-04 12:06:26 · Gepubliceerd: 4 februari 2016 - 760