Gratis naar het kersverse Museum Rotterdam

Openingsweekend Museum Rotterdam in het nieuwe Timmerhuis

Museum Rotterdam Nieuws door
Foto 1. Het fonkelnieuwe Timmerhuis.

archief oud artikel 5 februari 2016 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Museum Rotterdam heeft eindelijk een eigen stek. Na drie jaar omzwervingen opent het museum in het nieuwe Timmerhuis, een schitterend gebouw van Rem Koolhaas. Iedereen die een kijkje wil nemen, mag dit weekend gratis naar binnen.

Het Timmerhuis

Rem Koolhaas verfraaide Rotterdam al met de Kunsthal en De Rotterdam, één van de grootste gebouwen van Nederland. In het centrum van de stad staat nu opnieuw een echte Koolhaas: het Timmerhuis. En in dit mooie, architectonische hoogstandje, huist het Museum Rotterdam. Eindelijk heeft het museum een vaste plek!

Tip voor echte Rotterdammers: op zondag 7 februari is er tussen 14:00 uur en 16:00 uur plek voor Rotterdammers van groot tot klein. Kleintjes vermaken zich met hun eigen 'Rotterdam Panorama', terwijl de volwassenen de gratis Rotterdam Quiz spelen. Wie weet het meeste van de stad?

Verhalen van echte Rotterdammers

Maandenlang werkten de mensen achter de schermen aan een sprankelende tentoonstelling, die de Rotterdammer en de toerist aanspreekt. Gewone Rotterdammers delen hun werk, ideeën en gedachten in Rotterdammers en hun stad. Maak kennis met de Bulgaarse bouwvakker Kamen, die jarenlang op en neer reisde van Rotterdam naar Bulgarije. Omdat hij geen verblijfsvergunning had, moest hij eens in de drie maanden terug. Max de moestuinman, is ook één van de Rotterdammers die hun verhaal vertellen in het museum. Van deze moestuinman vind je ook een bijzonder museumstuk, namelijk het composttoilet! Wil je zelf ook in het museum staan? Op zaterdag 6 februari worden enkele bezoekers gescand en als 3d print in het museum opgenomen.

Leuk! De directeur van het Museum Rotterdam geeft vast een preview:

Sterker door strijd

Zeecontainers vol erfgoed nemen je mee naar het verleden van de stad in de tentoonstelling Geschiedenis van de stad. Het kleine Rotterdam van de Middeleeuwen tot de snelgroeiende havenstad: het is een boeiende geschiedenis. Bijzonder is het monument voor de wederopbouw van Rotterdam na de Tweede Wereldoorlog, wat de geschiedenis verbindt met De nieuwe stad, de derde tentoonstelling. Door op een heipaal te slaan zet je het monument in werking. De nieuwe stad laat zien hoe veerkrachtig de Rotterdammers zijn en geeft een blik in de dromen van stedenbouwers.

Praktische informatie

Museum Rotterdam is op zaterdag 6 februari en zondag 7 februari gratis toegankelijk van 11:00 uur tot 17:00 uur. Op zaterdagavond zijn er vier exclusieve rondleidingen tussen 19:00 uur en 21:30 uur - helaas al uitverkocht!
Foto 2. Rotterdammers en hun stad door Studio Pronk.
Foto 3. De entree van Museum Rotterdam.
Foto 4. Opbouw Museum Rotterdam - Vliegveld Waalhaven.
Foto 5. Panorama van Rotterdam in 1953, Marius Richters.
Foto 6. Monument van de wederopbouw, detail. ©StudioSpass

Laatst gewijzigd: 2016-02-05 09:06:25 · Gepubliceerd: 2016-02-04 12:26:01 - 709