Schitterende portretten van tweelingen

DOUBLE DUTCH toont tweelingen van 3 tot 93 jaar oud

Double Dutch - tentoonstelling met tweelingfoto's Nieuws door
Foto 1. Foto's: Monique Eller en Bodine Koopmans

archief oud artikel 7 februari 2016 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Ze zijn fascinerend, de foto's van zoveel tweelingen, gemaakt door Monique Eller en Bodine Koopmans. De tentoonstelling DOUBLE DUTCH in de Vrije Universiteit Amsterdam hangt vol met tweelingen, 24 in totaal. Alle portretten laten verschillen en gelijkenissen zien, maar vooral de onderlinge verbondenheid. De magie van tweelingen.

Van wetenschap naar kunst

Wat begon als een onderzoek naar tweelingen leidde tot een tentoonstelling met de deelnemers van het onderzoek als onderwerp. Fotografen Monique Eller en Bodine Koopmans begonnen anderhalf jaar geleden met het portretteren van 24 tweelingen, in samenwerking met VU-hoogleraar Dorret Boomsma en het Nederlands Tweelingen Register. Iedere tweeling legden zij met zorg vast en wisten hun verbondenheid te registreren. In de expositie DOUBLE DUTCH zijn alle portretten te bewonderen.

Staphorster dames en hockeymeisjes

DOUBLE DUTCH is een fascinerende serie portretten geworden van tweelingen van allerlei leeftijden. Echte dames in Staphorster klederdracht en jonge hockeymeiden en twee stoere spierbundels. Achter elke tweeling zit een verhaal, wat de fotografen door het decor en het moment van schieten wisten vast te leggen. De leeftijd van de tweelingen varieert van 3 tot 93 jaar.Een aantal tweelingen waren te gast bij Omroep Max en deden daar hun verhaal: bekijk de uitzending van Omroep Max en maak kennis.

Praktische informatie

De tentoonstelling DOUBLE DUTCH is open sinds 2 februari 2016 en is te bezoeken tot en met 5 april 2016 in het Hoofdgebouw van de VU, Balkon 1 Expositieruimte. Van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 17:00.

Inspiratie nodig voor een dagje weg? Dit is er te doen in Nederland!
Foto 2. Foto's: Monique Eller en Bodine Koopmans

Laatst gewijzigd: 2016-02-06 22:43:56 · Gepubliceerd: 2016-02-06 20:24:55 - 966