1

Giro-gekte in Gelderland

Drie dagen lang razen wielrenners door Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn

Giro d'Italia 2016 Nieuws door
Foto 1. Wie wordt dit jaar de winnaar?

archief oud artikel 29 april 2016 Natuur Apeldoorn, Gelderland Wielerfanaten kunnen hun geluk niet op. Na de Tourstart in Utrecht vorig jaar, staan de bandjes nu weer strak voor een volgende beroemde wielerronde. Op 6 mei start de Giro d'Italia 2016 in het Gelderse Apeldoorn. Drie dagen lang scheren de renners door Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen en de omgeving.

Van Nederland naar Italië

De Giro d'Italia start dit jaar voor de 99e keer en dat begint dus niet op Italiaanse, maar op Nederlandse bodem. De eerste tijdrit wordt verreden in het centrum van Apeldoorn. De twee etappes daarna voeren van Arnhem naar Nijmegen, en weer terug. Daarna vertrekken de renners naar Italië om daar het pleit te beslechten en te finishen in Turijn op 29 mei. En wat voor de renners een serieuze krachtmeting is, is voor de toeschouwers vaak een leuk feestje. Aan de zijlijn gespannen wachten tot de renners voorbij komen met een hapje en drankje bij de hand. Ook genieten van het spektakel? Dit zijn de routes die de renners afleggen.

Het programma

  • De eerste etappe op vrijdag 6 mei is een tijdrit door het centrum van Apeldoorn. De start is bij Omnisport, waar de eerste renner om 13:30 uur start voor een individuele rit. Het parcours is alleen voor de renners, maar langs de kant mag iedereen staan om te juichen!
  • De binnenstad van Arnhem is het startpunt van de tweede etappe op zaterdag 7 mei. Van de Markt gaat het door de binnenstad verder over twee bruggen en vervolgens op de N225 via Oosterbeek, Hoenderloo, Otterlo, Ede, Bennenkom, Rhenen, Aalst, Ommeren, Tiel, Overasselt, Malden, Grafwegen naar eindpunt Nijmegen.
  • De derde, en laatste Nederlandse etappe op zondag 8 mei start in Nijmegen en voert via Oosterhout naar Bemmel en via daar naar Huissen, Westervoort, Giesbeek, Zelhem, Ruurlo, Borculo, Lochem, Zutphen, Bronkhorst, Brummen, Dieren, Rheden, over de Posbank, via Rozendaal naar Arnhem. De finish is op de Velperbuitensingel.

Liever zelf een stukje fietsen? Vind een leuke fietsroute!
Foto 2. Moedig de renners van de Giro d'Italia 2016 aan!

Laatst gewijzigd: 2016-04-28 23:16:12 · Gepubliceerd: 29 april 2016 - 2682