Dodenherdenking voor kinderen in Madurodam

De eerste Nationale Kinderherdenking in Madurodam

Madurodam: ontdek wat Nederland bijzonder maakt Nieuws door
Foto 1. De Dam in Madurodam zal tijdens de Nationale Kinderherdenking in de stijl van 4 mei te zien zijn. Foto: Madurodam.

archief oud artikel 2 mei 2016 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Op 4 mei zijn we overal in Nederland om 20:00 uur twee minuten stil. Dit jaar is de eerste Nationale Kinderherdenking in Madurodam. De bedoeling is dat kinderen vanaf acht tot ongeveer veertien jaar de hoofdrol spelen tijdens de herdenking. De bijeenkomst is onder leiding van de zestienjarige Noah van Meekerende, de jeugdburgemeester van Madurodam.

Herdenking voor kinderen

De bijeenkomst wordt op 4 mei vanaf 19:00 uur gehouden op het George Maduroplein, voor de ingang van Madurodam. Er is een programma vol zang, dans en theater. Na de twee minuten stilte is er een kinderdefilé: kinderen steken een tulp in de goot van de zomerdijk en de jeugdburgemeester legt een krans bij het Monument van George Maduro. Na afloop is er een theatervoorstelling en koffie en ranja. Dorien Korsten van Madurodam: "Het is heel leuk voor kinderen allemaal, maar het is vooral ook een inhoudelijk programma."

Vol is vol

Via de website van Madurodam konden gezinnen en kinderen zich al opgeven, maar de organisatie verwacht dat mensen toch spontaan langs zullen komen. "Het liefst willen we dat mensen zich opgeven, dan weten wij wie er komen en hebben ze gegarandeerd een plek. Er zullen wel meer mensen aan komen waaien, maar het kan zijn dat het dan vol is."

Op 5 mei vieren we dat we in een vrij land leven. Vier je vrijheid op een bevrijdingsfestival of geniet van een leuk dagje uit op Hemelvaartsdag!

Ook leuke uitjes om te ondernemen - met korting van DagjeWeg.NL Tickets:
Foto 2. Kinderen spelen op 4 mei de hoofdrol tijdens de Nationale Kinderherdenking. Foto: Madurodam.

Laatst gewijzigd: 2016-05-02 17:05:10 · Gepubliceerd: 2 mei 2016 - 539